logo
Imprimir
08-06-2021 | 18:20hs
•ALT EMPORDà

Detenen un conductor a La Jonquera per conduir amb una taxa d'alcohol que quasi quintuplicava la màxima permesa

En un altre control a Quart van denunciar un home per conduir amb una taxa d'1,41mg/l

Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 5 de juny un home de 56 anys de nacionalitat polonesa, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l'alcohol.

Els fets van passar cap a les deu de la nit del passat dissabte quan es va produir un accident de trànsit per una sortida de via d'una furgoneta a l'altura del punt quilomètric 779, de la carretera N-II, al terme municipal de la Jonquera (Alt Empordà).

Quan els mossos van arribar a l'accident van comprovar que el vehicle ocupava part del carril contrari i el conductor, que havia resultat il·lès, presentava una clara simptomatologia de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu d'1,19 mg/l d'alcohol per litre d'aire expirat, quasi cinc vegades més de la taxa màxima permesa. Per aquest motiu, se'l va detenir i es va immobilitzar el vehicle.

El detingut va passar el dia 6 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

D'altra banda, el dia 6 mossos de trànsit van denunciar penalment un conductor, de nacionalitat hondurenya i veí de Girona, per un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l'alcohol.

Pels volts dos quarts d'onze del vespre, gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos van ser requerits al quilòmetre 3 de la carretera C-250, dins del terme municipal de Quart (Gironès), per la presència d'un turisme que circulava de manera erràtica.

Els agents van aturar el vehicle i van comprovar que el conductor presentava símptomes de trobar-se sota l'efecte de l'alcohol. En sotmetre's a la prova, va donar un resultat positiu d'1.41mg/l, quasi sextuplicava la taxa màxima permesa.

El conductor va quedar denunciat penalment amb l'obligació de comparèixer davant del jutjat d'Instrucció de Girona el dia 10 de juny i el vehicle va quedar immobilitzat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/150506_detenenunconductoralajonqueraperconduirambunataxadalcoholquequa-iquintuplicavalamaximaperme-a-1.htm