logo
Imprimir
04-06-2021 | 18:05hs
•ACTUALITAT GIRONA

L’Ajuntament de Girona bateja un espai de Sant Narcís amb el nom de la periodista Pepa Bouis i Gutiérrez

Aquesta tarda tindrà lloc la descoberta de la placa de la nova denominació que es va acordar en el marc de la Comissió del Nomenclàtor

L’Ajuntament de Girona batejarà amb el nom de la periodista Pepa Bouis i Gutiérrez un espai sense denominar de Sant Narcís, comprès entre els carrers del Pare Coll, de Narcís Monturiol i de Santiago Rusiñol. La descoberta de la placa tindrà lloc avui a les 17 h, i comptarà amb les intervencions de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del regidor responsable del Nomenclàtor, Martí Terés; de l’exalcalde de Girona Joaquim Nadal, i d’un dels fills de la periodista, l’Oriol. A l’acte també hi assistirà família de Pepa Bouis, així com regidors dels grups municipals. Un cop descoberta la placa, una interpretació musical a càrrec del guitarrista Dardo clourà l’homenatge.

El nom de la placeta de Pepa Bouis i Gutiérrez va ser aprovat pel Ple Municipal el 13 d'octubre del 2020, de conformitat amb els acords de la Comissió del Nomenclàtor de Girona, per tal de preservar el nom de la periodista.

Psicòloga de formació, Pepa Bouis (Barcelona, 9 de juny de 1953 – Girona, 8 de desembre de 2011) va dedicar la seva vida professional al periodisme i va ser una gran defensora dels drets de la dona, compromesa amb el moment social que va viure. Tot i que va néixer a Barcelona, als anys setanta es va traslladar a les comarques gironines, on va treballar en diversos mitjans.

Va començar col·laborant en la revista Presència i va participar en la creació del Punt Diari, implicant-se en la recerca de recursos per a la formació de la cooperativa Papirus, part de la base empresarial inicial del diari. Durant tres anys va treballar al Diari de Girona, però al 1987 va tornar a El Punt on va desenvolupar diverses funcions, entre les quals les de corresponsal del diari a Salt, cap de redacció, o responsable de la delegació al Baix Empordà. El 2006 va acceptar la sotsdirecció de cap de setmana de l’Agència Catalana de Notícies, un càrrec que va exercir fins al 2009. També destaca la seva col·laboració en el programa Metròpolis de Ràdio Salt, en el periòdic digital El Dimoni de Santa Eugènia de Ter i com a corresponsal del diari El País.

El 2003 va publicar el llibre Sebas Parra i Nuño. Aproximació biogràfica, publicat per les associacions Mestres 68 i Rosa Sensat, amb motiu del VIII Premi Mestres 68 que l'any 2000 es va concedir a aquest educador en la seva modalitat col·lectiva.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/150346_lajuntamentdegironabatejaune-paide-antnarci-ambelnomdelaperiodi-tapepaboui-igutierrez-1.htm