logo
Imprimir
02-06-2021 | 16:52hs
•ANDORRA

Rossell lliura els guardons de la 15a edició del Concurs d’Iniciatives Ambientals amb un premi especial sobre economia circular

L’acte, que s’emmarca en els actes de celebració de la Setmana del Medi Ambient, ha premiat cinc projectes diferents del total de vint que s’han presentat en aquesta edició

El secretari d’Estat de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha entregat aquest dimarts a la tarda els premis de la 15a edició del Concurs d’Iniciatives Ambientals, acompanyat de la consellera de Medi Ambient, Mobilitat i Urbanisme del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell.

El concurs té l’objectiu de reconèixer i donar visibilitat als projectes i accions que es porten a terme al país, premiant les millors propostes ambientals desenvolupades o en curs de realització durant l’any 2020 i el primer semestre del 2021. Els àmbits giren al voltant del desenvolupament sostenible, de la sensibilització i l’educació ambiental, de la millora del medi ambient i de la qualitat de vida de les persones, i, de forma especial enguany, del foment de l’economia circular.

L’acte, que s’emmarca en els actes de celebració de la Setmana del Medi Ambient, ha premiat cinc projectes diferents del total de vint que s’han presentat en aquesta edició. Així, el projecte guanyador del premi especial d’enguany en favor de l’economia circular ha estat el projecte ‘Residu zero’ presentada per la botiga ‘La Saboneria’ d’Escaldes-Engordany. La iniciativa promou el residu zero amb la reutilització d’envasos per a la compra a granel de productes de neteja i d’higiene, i amb la clara voluntat de col·laborar amb empreses locals oferint productes de proximitat i essent un actiu social del barri on està ubicada.

En la categoria ciutadania i empreses, el primer premi ha estat el projecte ‘Bestioletes’ presentat per Xavier Balmes i Jordi Tena, un projecte de difusió de la fauna autòctona entre la ciutadania i el públic escolar mitjançant vídeos curts gravats a Andorra. El segon premi ha estat per a la iniciativa ‘eCirc’ de Marissa McDonald, dedicada a la reutilització i transformació de material promocional d’un esdeveniment per a la confecció d’obsequis per a la següent edició d’aquest mateix esdeveniment.

Finalment, en la categoria escoles, el primer premi ha estat per a la iniciativa ‘La botiga d’intercanvi’ de l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança d’Ordino que s’ha desmarcat per l’alt grau de participació i implicació de tota la comunitat educativa i afavoreix la reutilització d’objectes i material. El segon premi en aquesta categoria ha estat pel Col·legi Sant Ermengol i el seu projecte ‘Fabricació de sabó per la roba a partir d’oli reciclat’ on s’ha valorat molt positivament el seu estudi tècnic i econòmic del procés de fabricació de sabó a partir d’oli reciclat, procés que promou la reducció de residus.

El certamen està organitzat pel Comú d'Escaldes-Engordany i el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat i a través de l'impuls del Centre Andorra Sostenible. En les quinze edicions anteriors s’han presentat més de 145 projectes i s’han entregat més de 75.000 euros en premis.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/150196_ro-elllliurael-guardon-dela15aediciodelconcur-diniciative-ambiental-ambunpremie-pecial-obreeconomiacircular-1.htm