logo
Imprimir
29-05-2021 | 16:35hs
•CATALUNYA NORD

Unes 2.000 persones es manifesten a Perpinyà en defensa del català

Laura Borràs i Gemma Geis s'han sumat a la protesta per la derogació de la immersió lingüística

Una concorreguda manifestació amb unes 2.000 persones ha recorregut aquest dissabte els carrers de Perpinyà en defensa del català a l'escola i contra la decisió del Consell Constitucional francès de derogar la llei que protegia les llengües minoritzades.

Convocats pel Casal de Perpinyà, en col·laboració amb diverses entitats del nord i del sud dels Pirineus, els assistents han volgut mostrar el seu rebuig contra derogació de la primera llei de protecció i promoció de les llengües minoritzades, aprovada l'abril passat a l'Assemblea francesa. L'anomenada llei Molac permetia la immersió lingüística en català a les escoles públiques de la Catalunya Nord i va ser recorreguda.

Amb lemes com "Perquè visquin les nostres llengües" o "l'ensenyament en català és un dret", la marxa ha comptat amb el suport de diversos alcaldes nord-catalans o l'escola La Bressola, a més d'una àmplia representació política del sud, com la de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, la nova consellera d'Universitats i Recerca, Gemma Geis o l'eurodiputada i consellera a l'exili Clara Ponsatí.

Entre els assistents també hi havia la diputada d'ERC al congrés espanyol Montse Bassa i la diputada de la CUP al Parlament de Catalunya Dolors Sabater i també ha rebut el suport d'Òmnium Cultural i l'ANC.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/149956_une-2000per-one-e-manife-tenaperpinyaendefen-adelcatala-2.htm