logo
Imprimir
27-05-2021 | 15:26hs
•ACTUALIDAD ESPAñA

L’Ajuntament de Girona lliura els premis del concurs dels Jocs Florals de Secundària

Un total de 20 alumnes de secundària de la ciutat, provinents de 7 centres educatius, han rebut els guardons al Teatre Municipal

L’Ajuntament de Girona ha lliurat aquest matí els premis de la 41ena edició del concurs dels Jocs Florals de Secundària. L’Alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i la regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda, han rebut l’alumnat dels centres de secundària de la ciutat al Teatre Municipal. Aquest any, el consistori ha avaluat un centenar de composicions d’alumnes provinents de 7 centres educatius de Girona, i hi ha hagut un total de 20 nois i noies premiats.

El regidor d'Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, remarca “l’excel·lent qualitat de totes les narratives que s'han presentat en totes les categories, que ha suposat una gran dificultat pel jurat triar les persones guanyadores. A més, vull posar en valor l'esforç i la tasca que han realitzat tots els equips educatius i l'alumnat, que ha dut enguany el concurs dels Jocs Florals de Secundària a tenir un gran èxit de convocatòria”.

Les obres i l’alumnat guanyadors dels Jocs Florals han estat els següents: en el primer cicle d’educació secundària obligatòria, en categoria Flor Natural el premi ha estat per a G. Hors, de l’escola Les Alzines, amb un accèssit per a F.A. Riera, de l’escola Bell-lloc del Pla; en categoria Englantina han guanyat C. Riera i C. Pagès, de l’escola Les Alzines, i en categoria Viola ho ha fet J. Ruhi, de l’escola Vedruna.

Pel que fa al segon cicle de secundària obligatòria, en categoria Flor Natural ha guanyat X. Thió, de l’escola La Salle, amb un accèssit per a L. Hernández, de l’escola Maristes Girona; en categoria Englantina, I. Barris, de l’escola La Salle, i en categoria Viola, T. Keukenmeester, de l’escola Vedruna, amb ex aequo per a A. Corpas, de l’escola Bell-lloc del Pla, i per a D. Ruiz, de l’institut Ermessenda.

En l’apartat de prosa, el primer premi del primer cicle de secundària obligatòria se l’ha endut C. Carbonell; el segon premi ha estat per a A. Rossell, i el tercer premi per a C. Pous, tots tres alumnes de l’institut Ermessenda. En el segon cicle de secundària obligatòria, el primer premi de prosa ha estat per a N. Serrat, de l’escola FEDAC Sant Narcís; el segon premi per a N. Gasull, de l’escola Maristes Girona, i el tercer premi per a M. Blanch, de l’escola Vedruna. El tema de prosa d’enguany se centrava en el lema “Girona, ciutat sostenible”.

En secundària postobligatòria, els guanyadors han estat I. Gardella, de l’escola Bell-lloc del Pla, que s’ha endut el premi en la categoria Flor Natural, i A. Ordis i N. Solé, de l’escola Vedruna, que han guanyat les categories Englantina i Viola, respectivament.

El jurat d’aquesta edició estava format per regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda; pel representant dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Girona Àdam Manyé; per la representant del Servei Municipal de Biblioteques Alicia Aguado; per la professora de l’institut Montilivi i representant dels centres educatius de secundària de Girona, Imma Soler; per l’escriptora i representant del món literari de la ciutat, Mar Bosch i per la professora i representant de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, Margarida Casacuberta.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/149841_lajuntamentdegironalliurael-premi-delconcur-del-joc-floral-de-ecundaria-1.htm