logo
Imprimir
21-05-2021 | 19:30hs
•BAIX EMPORDà

Castell-Platja d’Aro escalfa motors pel Triatló Tradeinn

La prova, que es farà el diumenge 30 de maig, esdevé Campionat d’Espanya i també serà puntuable en àmbit internacional

El pròxim diumenge 30 de maig el municipi de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró acollirà la primera edició de la Tradeinn Internacional Triathlon 140.6INN, un  triatló de llarga distància que comptarà amb al voltant d’un miler de participants -n’hi ha 1.060 de confirmats- de 13 països diferents, majoritàriament catalans i de l’estat espanyol. Aquesta serà la primera vegada que se celebrarà un triatló de llarga distància a la demarcació gironina, i l’esdeveniment també suposarà l’estrena de la modalitat enguany arreu d’Europa. A més, la Federació Espanyola de Triatló l’ha convertit en el Campionat d’Espanya de Triatló de Llarga Distància 2021, també puntuable en el rànquing internacional de l’Associació Professional de Triatló. 

Entre els participants, al municipi baix-empordanès s’hi podran veure cares conegudes d’aquesta disciplina com la suïssa Emma Bilham -número 78 del rànquing mundial-; els britànics Nikki Bartlett i Joe Skipper (45 i 66, respectivament) o el danès Morten Brammer Olesen (73). Tots ells, i la resta de corredors i corredores, hauran de completar un recorregut que s’iniciarà amb 3,8 quilòmetres de natació en aigües obertes davant el litoral de la Platja Gran de Platja d’Aro. Seguidament, hauran de completar 180 quilòmetres en bicicleta en un itinerari circular amb sortida i arribada a Platja d’Aro, després de transcorre per 22 municipis. Finalment, els participants hauran de fer una cursa a peu de 42,2 quilòmetres en un circuit de quatre voltes dins el municipi de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, que passarà per llocs icònics com el Parc dels Estanys, el Passeig Marítim o l’avinguda de S’Agaró. 

Pel que fa al retorn que la competició generarà al municipi, es calcula que la prova mobilitzarà al voltant d’unes 5.000 persones entre esportistes, acompanyants, equips tècnics i membres de l’organització. Més enllà de la jornada de la cursa, l’esdeveniment proposa cinc dies d’activitats -del 27 al 31 de maig- amb jornades tècniques, una fira del corredor amb 25 marques especialitzades i un acte final de lliurament de premis. A més, en el Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro s’hi celebrarà la cerimònia d’inauguració i l’anomenada ‘Pasta Party’, que tindrà lloc al vespre abans de la cursa i estarà dirigida a tots els competidors i acompanyats. 

La competició, que comptarà amb tres especialitats en modalitat masculina i femenina (professionals, amateurs i paratriatletes), està organitzada per Tradeinn, empresa amb seu a Celrà especialitzada en la venda en línia de productes esportius i que compta amb una oferta de més d’un milió de referències de 1.500 marques, així com amb 8 milions de clients registrats.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/149572_ca-tell-platjadaroe-calfamotor-peltriatlotradeinn-1.htm