logo
Imprimir
21-05-2021 | 15:26hs
•PLA DE L'ESTANY

L’Ajuntament de Banyoles elabora un pla per dinamitzar el comerç local

L’estudi analitza els factors que condicionen el comerç local i proposa 14 projectes i més de 60 accions per incentivar-lo

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat avui el Pla de dinamització del comerç local. L’estudi analitza la situació del teixit comercial de Banyoles i analitza els factors que condicionen i poden condicionar en el futur el dinamisme de l’activitat comercial. En el document es proposen 14 projectes dividits en 3 grans blocs i un total de 64 accions.

De l’anàlisi de la situació actual, el pla identifica una concentració comercial del centre cap a la perifèria on el sector serveis és l’activitat econòmica predominant i la diversitat comercial és un dels punts forts del teixit econòmic. L’estudi conclou que Banyoles té una tradició comercial molt forta, amb un model comercial de proximitat pel qual cal seguir apostant, però remarca que cal vetllar i seguir impulsant mesures perquè l’espai comercial sigui més atractiu i dinàmic.

L’estudi també conclou que Banyoles no presenta problemàtiques diferents a altres espais comercials. Destaca que l’atractiu del sector comercial o l’índex d’impuls comercial és un element millorable i que, si bé el nombre de locals buits a tota la població és un problema menor (139 de 563 activitats censades, el 19,8%), en algunes zones concretes del Barri Vell on es produeix una certa discontinuïtat comercial “és un aspecte a treballar”. A més, remarca que “cal incidir sobre la informació relativa a la funció comercial de la majoria de locals buits i la seva imatge, en molts casos millorable”.

Accions
Pel que fa a les accions, el pla les divideix en tres grans blocs i es proposen accions de caràcter comercial, però també relacionades amb l’espai i el paisatge urbà, la mobilitat i l’accessibilitat a l’activitat comercial, així com aspectes de caràcter estructural i organitzatiu. En aquest sentit, el pla proposta 14 projectes i 64 accions i organitzats en tres grans blocs: reactivació de locals buits, ordenació i embelliment de l’espai urbà i millora de la governança i la dinamització de l’activitat comercial.

La regidora de Promoció Econòmica Anna Tarafa ha destacat que “es tracta d’un projecte transversal que ens ha de permetre a curt, mig i llarg termini, i de manera coordinada amb l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, i la ciutadania en general, desenvolupar de la manera més òptima una sèrie d’accions específiques per ajudar a mantenir i evolucionar el comerç banyolí”. En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica ha remarcat que “l’estudi conclou que la situació és ara correcta, el comerç local de Banyoles no està en una situació alarmant, però sí que hi ha determinants aspectes com poden ser el futur relleu generacional o el comerç electrònic en els quals hi hem d’estar alerta perquè no empitjori”.

El Pla de dinamització comercial de Banyoles s’ha portat a terme amb el suport del CCAM, la Diputació de Girona i la participació en el treball a peu de carrer que s’ha fet amb l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, comerços i ciutadans de Banyoles, així com dels tècnics de l’àrea de Promoció Econòmica.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/149570_lajuntamentdebanyole-elaboraunplaperdinamitzarelcomerclocal-2.htm