logo
Imprimir
19-05-2021 | 14:10hs
•BESALú, VILA COMTAL

Les vivències d’Àlex Florensa fan parada a Besalú

El director de l’Associació Eines, drogoaddicte rehabilitat, ha fet una xerrada a l’Institut-Escola en el marc del seu recorregut de 1.200 quilòmetres a peu arreu de Catalunya

Els alumnes d’educació secundària de l’Institut-Escola de Besalú han rebut avui una visita ben especial, la de l’Àlex Florensa, director de l’Associació Eines, un centre ubicat a Sant Cugat del Vallès que compta amb una llarga trajectòria i experiència en el tractament d’addiccions dels seus usuaris. 

L’arribada de Florensa a la vila comtal no ha estat casual. De fet, la seva visita en el municipi garrotxí s’emmarca en un projecte que ressegueix el territori català: des del passat 17 d’abril i fins al 5 de juny, el protagonista recorrerà un total de 1,200 quilòmetres amb l’objectiu de realitzar xerrades sobre addiccions arreu. Una de les quals a Besalú, on va arribar ahir. 

En aquest sentit, el mateix Florensa es va posar fa uns dies en contacte amb German Mas, regidor de Comunicació i Esports de l’Ajuntament de Besalú, per tal de concretar la seva aturada al poble. “Vam veure que la iniciativa era memorable i que calia ajudar-lo, i per això li vam proporcionar allotjament i el sopar, esmorzar i dinar en aquest mateix hotel del poble. A canvi, ell ens ha brindat una xerrada als alumnes de l’institut, on els ha explicat les seves vivències i les diferents causes que pot originar la drogaddicció”, detalla Mas. 

Florensa, addicte rehabilitat, continua avui mateix la seva ruta, que en aquest cas s’aturarà novament a Figueres. El projecte, que enguany el desenvolupa en solitari a causa de la pandèmia de la Covid, ja ha passat pels municipis de Sant Cugat del Vallès, Gavà, Sitges, Calafell, Altafulla, Reus, Hospitalet de l’Infant, Móra la Nova, Riba-Roja d’Ebre, Alpicat, Llimiana, Tremp, La Pobla de Segur, Sort, La Seu d’Urgell, Bellver, La Pobla de Lillet, Ripoll, Olot i Besalú. A l’horitzó, però, encara queden uns quants destins: a part de la citada Figueres, Florensa passarà també per Roses, l’Escala, Sant Pere Pescador, l’Estartit, La Bisbal, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar, Calella, Mataró, Montgat, Barcelona i, finalment, altra vegada Sant Cugat del Vallès.

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/149427_le-vivencie-dalexfloren-afanparadaabe-alu-2.htm