logo
Imprimir
18-05-2021 | 18:10hs
•PLA DE L'ESTANY

FEMJazz!, celebra la 27a edició amb quatre concerts a l'Auditori de l'Ateneu

Àlex Cassanyes i Dani López hi presentaran els seus nous discos i la Barcelona Art Orchestra hi farà el seu debut a les comarques gironines

Aquest dimarts s'han presentat el cartell i la programació del 27è FEMJazz! – Festival d'Emergències Musicals de Banyoles. Organitzat pel Taller de Músics en conveni amb l'Ajuntament de Banyoles i amb la col·laboració de la Diputació de Girona, Joventuts Musicals de Banyoles i la Fundació Lluís Coromina, el festival s'integra enguany en la programació de Cultura Banyoles i concentrarà la programació a l'Auditori de l'Ateneu per tal de facilitar la logística i el compliment de les mesures de seguretat i higiene.

La presentació del cartell i la programació del 27è FEMJazz! s'ha fet aquest matí a l'Auditori de l'Ateneu. En l'acte, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca ha recordat que "el de Jazz és el festival més antic de la ciutat i al llarg dels anys ha demostrat una resiliència i una capacitat de renovar-se inesgotables. Quan una proposta cultural es manté durant tantes edicions i ho fa amb tan bona salut, no és producte de la casualitat i per a l'Ajuntament és un orgull i un deure estar al seu costat".

 

Per la seva banda, Eloi Camps, com a portaveu del Taller de Músics ha destacat que "estem contents d'haver pogut tirar endavant aquesta nova edició del festival. Una edició redimensionada i adaptada a les circumstàncies de la pandèmia, però que també ens permet programar concerts en format més gran en fer-se tots a l'Auditori de l'Ateneu".

La programació
L'organització ha introduït altres modificacions respecte a una edició normal. Tot i que es manté el format de quatre dies a l'últim cap de setmana de maig, la programació es redueix a quatre concerts, un per dia, i no hi haurà activitats paral·leles. El canvi d'ubicació comporta que totes les actuacions siguin de pagament, per bé que s'ha procurat establir un preu assequible –6 euros cada concert, amb els descomptes habituals de les activitats de Cultura Banyoles–.

Les entrades es poden adquirir a través del web de Cultura Banyoles. D'altra banda, comptar amb un escenari de les característiques de l'Auditori permet programar espectacles de format més gran del que és habitual al festival.

El trio Dshun encetarà el FEMJazz! d'enguany el dijous 27 de maig (20 h) amb la seva proposta de sonoritats íntimes i personals a través de la combinació de guitarra, contrabaix i bateria.

L'endemà es viurà l'estrena a les comarques gironines de Composició II, d'Àlex Cassanyes (20 h), fruit del projecte Carta Blanca de l'Estival de Jazz d'Igualada. En el disc, editat per Underpool, el compositor de Capellades explora la relació entre música, art i literatura. El dissabte 29 de maig (20 h) serà el torn de la Barcelona Art Orchestra, formació vinculada a l'Auditori de Barcelona i que aplega músics de diverses generacions, amb vocació de ser un conjunt estable que navegui entre la música clàssica i el jazz. A Banyoles presenten el seu primer espectacle, Revisiting the Godfather, que consisteix en una relectura jazzística contemporània de la banda sonora de la pel·lícula de mafiosos més emblemàtica. El concert que clourà l'edició d'enguany, el diumenge 30 de maig (19 h), serà a càrrec del Dani López Quartet. La formació, encapçalada pel jove compositor i saxofonista olotí, estrena a les comarques gironines el seu primer disc, El que fan les coses quan no les mires (Microscopi), gravat als Estudis Ground, de Cornellà del Terri, i mesclat pel banyolí Panxii Badii.

A banda dels concerts, i mantenint el compromís amb la vessant formativa que també el caracteritza, FEMJazz! ha programat una xerrada i assaig obert d'Àlex Cassanyes amb alumnes de l'Escola Municipal de Música de Banyoles, per tal d'acostar-los la música professional en totes les seves vessants.

El Taller de Músics de Banyoles va celebrar el 1994 la primera edició del Festival de Jazz de Banyoles, rebatejat fa uns anys com a FEMJazz!, i mai havia fallat a la seva cita anual amb la ciutat, fins que l'esclat de la pandèmia de Covid-19 va obligar l'any passat a ajornar-ne la 27a edició. Tot i això, el setembre de 2020 l'entitat va impulsar el Pícnic Jazz, amb una programació de quatre concerts en una sola jornada al Parc de la Draga.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/149373_femjazzcelebrala27aedicioambquatreconcert-alauditoridelateneu-2.htm