logo
Imprimir
18-05-2021 | 10:04hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

El PIAM del Nucli Antic d’Olot, entre els projectes seleccionats per la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme

‘Can Sau. Escenografia d’urgència’, obra realitzada pels arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliné i l’artista visual Quim Domene, ha estat escollida com una de les 70 obres finalistes

El Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic d’Olot realitzat per Paisaje Transversal i ‘Can Sau. Escenografia d’urgència’, obra realitzada per Unparelld’arquitectes (Eduard Callís i Guillem Moliné) i Quim Domene -artista visual-, ha estat un dels 100 projectes seleccionats per la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (BEAU) dins la convocatòria ‘Panorama d’Obres d’Arquitectura i Urbanisme’, que premiarà el més rellevant de l’arquitectura i l’urbanisme dels últims tres anys (2018-2020). Els guardons arribaran després de fer una selecció de 20 projectes que es donaran a conèixer com a tret de sortida de la 15a BEAU que se celebrarà aquest estiu en una doble seu: del 28 de juny al 16 de setembre, a Barcelona, i del 2 de juliol al 23 de setembre, a Valladolid. L’objectiu de l’esdeveniment és el d’erigir-se en un punt de trobada entre la ciutadania, l’arquitectura i l’urbanisme i reivindicar, així, el valor social de les dues disciplines.

En concret, les obres seleccionades i finalistes han estat escollides segons criteris de qualitat, pertinència, vocació social i cultural o innovació, reflectint així un excel·lent treball arquitectònic, paisatgístic i urbanístic que respon als reptes de la societat i es vinculen i arrelen en els llocs on s’assenten, a més d’aportar solucions per tal de millorar el context social i cultural en què operen. 

D’altra banda, aquesta mateixa setmana s’inaugura la Biennal de Venècia d’Arquitectura, on Olot també hi serà present. Així, el PIAM del Nucli Antic i Sant Miquel, desenvolupats per Paisaje Transversal, formen part del pavelló de la que es considera la mostra internacional d’arquitectura i art més rellevant del món. Aquesta Biennal obrirà les portes el pròxim dissabte 22 de maig i es podrà visitar fins al 21 de novembre.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/149365_elpiamdelnuclianticdolotentreel-projecte-eleccionat-perlabiennale-panyoladarquitecturaiurbani-me-1.htm