logo
Imprimir
12-05-2021 | 16:26hs
•BAIX EMPORDà

Castell d'Aro celebra una nova edició de la Festa de Sant Isidre Llaurador

També s'ha programat dos concerts gratuïts a la Sala Polivalent

La vila de Castell d'Aro celebra del 15 al 17 de maig d'enguany una nova edició de la Festa de sant Isidre Llaurador. Organitzada per la regidoria de Cultural de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, proposa un conjunt d'activitats lúdiques i culturals per redescobrir els atractius històrics, patrimonials i naturals de la vila. Destaca la mostra del 67è Concurs de flors, fruits del camp i plantes ornamentals que després de l'edició virtual de 2020 arran de la COVID-19, recupera el format presencial a les sales del Castell de Benedormiens i en els seu entorn exterior. Es podrà visitar dissabte 15 de maig (17-21 h), diumenge 16 de maig (11-14 h i 17-21 h) i dilluns 17 de maig (11-13 h i 17-19 h).

Dissabte 15 de maig (19.30 h) també hi ha programat el concert Heroïnes de Neus Mar i Nito Figueras a la Sala Polivalent, un l'espectacle que recull del temes del disc amb els mateix títol i que esdevé un homenatge en clau de pop, jazz o estil llatí a diverses dones cantants: Anna Belén, Soledad Giménez, Noa, Ana Torroja, Edith Piaf o Judit Nedermann, entre d'altres. En el transcurs del mateix lliurament de premis del concurs floral i del concurs d'aparadors. L'endemà, diumenge 16 de maig celebració de la paraula a l'Església de Santa Maria (11 h) amb la participació de la Coral de la Vall d'Aro, formació que també protagonitzarà una sessió de tarda (19.30 h) a la Sala Polivalent (els dos concerts en aquest espai són gratuïts, amb aforament limitat i aplicació de mesures de seguretat COVID-19). Relacionat amb la primavera i els seus elements naturals, fins al 30 de maig estan vigent les diverses iniciatives de Platja d'Aro Entre Flors 2021: la promoció comercial que sorteja sis vals de compra de 500 euros cadascun entre qui faci una compra mínima de 20 euros en els establiments adherits; la campanya gastronòmica que posa en valor les faves i els pèsols de la Vall d'Aro amb plats i menús de temporada; i diversos espais públics amb elements florals on fer-s'hi fotografies i compartir-ho amb el hastag #pdaentreflors i el concurs d'aparadors amb una vintena de participants.

El Castell de Benedormiens, origen de Castell d'Aro, apareix documentat per primera vegada l'any 1041. Al seu voltant es va formar el poble, mentre que les masies més allunyades es fortificaren i fins i tot s'hi edificaren torres de defensa. L'any 1970 l'Ajuntament en va encarregar la primera restauració. Se'n conserva la part més antiga, del segle XI, que és la més propera a l'església. Al 1983 les sales del castell s'habilitaren per fer-hi exposicions. Al 1996 el nucli antic de la vila va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat. Avui la vila esdevé referent cultural del municipi gràcies a diverses propostes com el Pessebre Vivent (el més antic de Catalunya i condecorat l'any 2011 amb la Creu de Sant Jordi), el Mercat Medieval a l'estiu o les exposicions d'art tot l'any a les sales d'art del castell.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/149117_ca-telldarocelebraunanovaediciodelafe-tade-anti-idrellaurador-1.htm