logo
Imprimir
11-05-2021 | 13:41hs
•BESALú, VILA COMTAL

L’Ajuntament de Besalú, reconegut amb el Segell Infoparticipa

El guardó atorgat per la UAB valora els mecanismes de transparència i la bona comunicació en la governança municipal

L’Ajuntament de Besalú ha estat reconegut amb el Segell Infoparticipa, un guardó que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions.  L’alcalde de la vila comtal, Lluís Guinó, va celebrar el reconeixement ahir des del seu compte de Twitter, recordant que el guardó s’ha entregat a l’ajuntament garrotxí “per establir mecanismes de transparència i bona comunicació en la governança municipal”. 

El mateix Guinó va ser present a la vuitena edició del lliurament de guardons del Segell Infoparticipa, que va premiar la bona tasca d’un total de 121 ajuntaments catalans, 11 consells comarcals i 2 diputacions. En total, la transparència i la qualitat informativa projectada per l’Ajuntament de Besalú compleix amb 48 dels 52 indicadors que certifiquen la bona comunicació pública local, una dada que representa el 92,31% del total dels indicadors. La darrera puntuació del consistori besaluenc representa un salt qualitatiu rellevant amb relació a l’any passat, quan es van sumar 40 punts de 48 possibles (un 83,33%).

En aquesta edició, els indicadors d’avaluació han augmentat precisament de 48 a 52, i giren al voltant de cinc grans àrees: qui són els representants polítics; com gestionen els recursos col·lectius; com gestionen els recursos econòmics -pressupostos, salaris, contractacions, subvencions…); com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/149050_lajuntamentdebe-alureconegutambel-egellinfoparticipa-1.htm