logo
Imprimir
05-05-2021 | 12:41hs
•SALUT

L'Hospital Trueta forma sis nous professionals per vetllar pel compliment de la higiene de mans al centre

Durant tot el dia una pantalla ubicada al vestíbul de l'Hospital Trueta emetrà vídeos demostratius de com es fa una bona higiene de mans

Avui se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans, que enguany se centra a aconseguir una bona higiene en el punt d'atenció als pacients. En aquest sentit, la Comissió d'Higiene de Mans de l'Hospital Dr. Josep Trueta de Girona ha format sis nous professionals que s'incorporen al grup, ara ja amb una trentena de membres, que vetllaran pel compliment d'una bona higiene de mans entre els professionals del centre hospitalari, que ja es caracteritza per tenir un índex de compliment molt alt. En les darreres setmanes se'ls ha fet una formació específica per capacitar-los per fer observacions directes de l'acompliment dels protocols d'higiene de mans i per fer-les a través d'una aplicació desenvolupada fa un parell d'anys amb aquest objectiu. La informació que es recull d'aquestes observacions s'introdueix a l'app, que permet analitzar les dades a temps real i conèixer el percentatge de compliment global, destriat per indicacions, per col·lectius professionals i per serveis assistencials.

Després d'un darrer any marcat per la pandèmia de la COVID-19, en què s'ha demostrat l'efectivitat d'una bona higiene de mans per evitar la transmissió del virus, des de l'Hospital Trueta se celebra aquest Dia Mundial fent una crida als professionals per aconseguir una actuació eficaç en la higiene de mans en el punt d'atenció, un espai que reuneix tres elements: el pacient, el treballador sanitari i l'atenció o tractament que implica el contacte amb el pacient o el seu entorn. A petició de l'OMS, aquesta jornada també vol ser de reconeixement de la tasca tan important que desenvolupen tots els professionals sanitaris i no sanitaris en l'atenció prestada als malalts per la COVID-19 i en la prevenció de la transmissió del coronavirus.

Durant tot el dia una pantalla ubicada al vestíbul de l'Hospital Trueta emetrà vídeos demostratius de com es fa una bona higiene de mans, i de la importància de realitzar-la correctament per evitar situacions de risc. La Comissió també ha organitzat un concurs de vídeos de rentat de mans entre els professionals del centre i durant el dia es repartiran, pels diferents serveis hospitalaris, ampolles de gel hidroalcohòlic i uns llibres per incidir en la necessitat d'un bon rentat de mans en tots els moments de l'atenció sanitària.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/148796_lho-pitaltruetaforma-i-nou-profe-ional-pervetllarpelcomplimentdelahigienedeman-alcentre-1.htm