logo
Imprimir
29-04-2021 | 14:24hs
•LA SELVA

Els responsables del castell de Montsoriu preveuen una molt bona afluència de visitants durant els mesos de maig i juny

Els responsables del castell de Montsoriu preveuen una molt bona afluència de visitants durant els mesos de maig i juny

Els responsables del castell de Montsoriu – Consell Comarcal de la Selva i Patronat del Castell- preveuen una molt bona afluència de visitants durant els mesos de maig i juny. Així ho ha assegurat el president del Patronat del Castell, Pere Garriga, que assenyala que amb la fi del confinament comarcal, la visita al castell serà una molt bona opció per als visitants. Tal com ha explicat Garriga, tot i el confinament comarcal durant el mes d'abril, el nombre de visites al castell s'ha mantingut durant les últimes tres setmanes d'abril amb els visitants de Lloret i Blanes, principalment, així com d'altres municipis de la comarca.

Per tant, i tenint en compte els bons resultats obtinguts durant la Setmana Santa, en què el castell de Montsoriu va assolir una xifra rècord de visitants, es preveu que la demanda de visites guiades s'incrementi setmana rere setmana fins a assolir una nova xifra rècord de visitants. Així ho han confirmat tant el president del Patronat, Pere Garriga, com el president de l'ens selvatà, Salvador Balliu, en el marc d'una reunió tècnica que han celebrat aquesta setmana.

Aposta pel turisme de proximitat

Aquest any, com durant el darrer semestre de l'any 2020, l'aposta que han fet Consell i Patronat és pel turisme de proximitat. Per això es va planificar una campanya de comunicació que aposta pel turisme de proximitat, concretament per la comarca de la Selva, alhora que es va fer extensiva a i les comarques properes, com poden ser Osona, el Maresme, el Gironès, la Garrotxa, el Baix Empordà, sense oblidar el Vallès Occidental i l'Oriental, que també representen un percentatge important del nombre de visites anuals.

La campanya s'està duent a terme des del passat mes de març i s'allargarà fins a la tardor. El perfil del visitant que puja a Montsoriu és el d'algú que té un interès per la cultura, i això fa que la major part de les persones que el visiten, prèviament hagin sol·licitat la visita guiada a través del web www.montsoriu.cat.

Els horaris del mes de maig i juny del castell de Montsoriu

Durant els mesos de maig i juny, el castell s'obrirà del dijous a diumenge, de les deu del matí a les set de la tarda, amb la venda d'entrades fins una hora abans del tancament. Aquelles persones que vulguin sol·licitar una visita guiada cal que ho facin a través del web www.montsoriu.cat.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ja ha avançat que igual que es va fer per Setmana Santa per poder donar resposta a les peticions dels visitants s'han incorporat més visites els dissabtes i els diumenges i s'ha passat de dues a cinc visites guiades diàries. D'aquesta manera, tal com ha assenyalat Garriga, es dona resposta a la demanda de les visites guiades.

La relaxació de les mesures contribuirà favorablement a visitar el castell

Des del Consell Comarcal de la Selva i el mateix Patronat del Castell confien que si la situació actual de la Covid-19 es manté i les mesures que han entrat en vigor aquest dilluns, 26 d'abril, s'allarguen de cara als pròxims mesos de maig i juny, el nombre de visitants assoleixi rècords històrics, i més si tenim en compte que aquest estiu moltes persones optaran per un destí de proximitat a l'hora de programar les vacances. Per això, segons ha dit Garriga, s'espera que en els propers mesos les mesures de la Covid-19 es vagin relaxant de forma esglaonada de manera que Montsoriu sigui una molt bona opció a l'hora d'escollir fer una sortida de turisme cultural.

Tal com ha dit el mateix Garriga, "la visita al castell gòtic de Catalunya no ha de ser un perill ni molt menys. Tot al contrari. Hem de permetre que els ciutadans de Catalunya coneguin el ric patrimoni arquitectònic i cultural que tenim i venir a Montsoriu és conèixer la nostra història i el nostre llegat".

Finalment ha animat els responsables de la Generalitat a visitar el Montseny i gaudir d'una visita al castell gòtic més important de Catalunya, el castell de Montsoriu.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/148534_el-re-pon-able-delca-telldemont-oriupreveuenunamoltbonaafluenciadevi-itant-durantel-me-o-demaigijuny-1.htm