logo
Imprimir
29-04-2021 | 11:39hs
•ACTUALITAT GIRONA

Girona Emprèn publica onze vídeos per ajudar les persones emprenedores a tenir èxit amb el seu projecte

Les peces audiovisuals es basen en l’experiència del servei al llarg de més d’una dècada d’assessorament a l’emprenedoria i exposen els errors més freqüents que es cometen a l’hora de plantejar projectes de negoci

El servei Girona Emprèn de l’Ajuntament de Girona ha elaborat i publicat un total d’onze vídeos formatius amb l’objectiu d’ajudar les persones emprenedores a tenir èxit amb la posada en marxa del seu projecte. El contingut de les diverses càpsules es basa en l’experiència que aquest servei municipal ha acumulat al llarg de més d’una dècada assessorant i acompanyant milers de projectes d’emprenedoria, i que ara posa a l’abast de tothom qui hi estigui interessat.

El conjunt de peces audiovisuals forma un recull dels errors més freqüents que els emprenedors i emprenedores cometen a l’hora de plantejar projectes i idees de negoci. Per assegurar-ne el dinamisme, les càpsules tenen un caràcter pràctic i cada una té una durada d’entre dos i vuit minuts.

Portem uns mesos de grans dificultats per a tot el teixit econòmic, i com a Ajuntament tenim l'objectiu de facilitar totes les eines possibles per dinamitzar l'activitat a la ciutat i animar a emprendre a tothom qui vulgui fer-ho. Avui en dia els vídeos són una eina de comunicació bàsica i volem aprofitar aquest canal per resoldre molts dels dubtes que té la gent que vol començar el seu projecte”, ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes.

A través de petites xerrades, els vídeos evidencien, d’una banda, aspectes bàsics que cal tenir en compte per tirar endavant qualsevol projecte. Per exemple, la necessitat de fer un pla d’empresa, de redactar un full de ruta amb les metes del negoci i la manera com s’haurà de conduir l’empresa, o la importància de definir molt bé l’equip que formarà el projecte, establint quines tasques assumirà cadascú o quines s’hauran d’externalitzar, entre altres indicacions.

D’altra banda, les gravacions destaquen aquells punts dèbils que sovint les persones emprenedores no veuen quan tenen una idea de negoci, des de les pròpies emocions -ja sigui un excés de por o un excés d’entusiasme amb la idea-, fins a aspectes de caire econòmic i financer, com el càlcul de la inversió inicial necessària per engegar el projecte o la fixació d’una estratègia de preus basada en la competència, sense tenir en compte els costos.

A més, les càpsules formatives també tracten qüestions relacionades amb la forma jurídica que pot tenir l’empresa o amb els punts que cal tenir clars abans de llogar un local o d’optar al traspàs d’un negoci.

Podeu visualitzar els onze vídeos a l’aula virtual del web de Girona Emprèn.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/148528_gironaemprenpublicaonzevideo-perajudarle-per-one-emprenedore-atenirexitambel-euprojecte-1.htm