logo
Imprimir
23-04-2021 | 20:19hs
•POLíTICA

Marc Lamuà celebra l'aprovació al Congrés de la proposta socialista per protegir i garantir el benestar dels animals

Els socialistes destaquen que amb aquesta aprovació s'ha donat resposta a les necessitats i sensibilitat de la societat

El diputat del PSC de les comarques gironines al Congrés, Marc Lamuà, ha celebrat l'aprovació de la Proposició de Llei de modificació del Codi Civil, la Llei Hipotecària i la Llei d'Enjudiciament Civil, sobre el règim jurídic dels animals en pro del seu "benestar i protecció".

Marc Lamuà ha explicat que amb l'aprovació de les propostes socialistes "es fa possible la custòdia compartida dels animals en cas de divorci, protegir-los perquè no siguin embargats o hipotecats, i també, perquè no siguin abandonats". El diputat gironí ha ressaltat que "no es pot entendre com aquesta demanda de la societat no ha estat atesa fa temps. El respecte i la protecció animal han anat avançant al llarg dels últims anys, i des del poder legislatiu hem donat resposta a les noves necessitats i sensibilitats que, no només, les entitats que treballen a favor de la defensa dels animals i de les famílies que conviuen amb ells, sinó les que la societat ens trasllada".

Lamuà ha comentat que amb l'aprovació de la proposta socialista "els animals deixen de considerar-se coses per a ser reconeguts i tractats en el nostre Codi Civil com a éssers sensibles", i ha recordat que aquest reconeixement ja està recollit en el Tractat de la Unió Europea i per algunes comunitats autònomes com Catalunya, que l'any 2006, amb govern socialista, ja es va fer aquesta reforma i es va reconèixer expressament que els animals no són coses, com va aprovar el Congrés per a la resta del país ahir.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/148242_marclamuacelebralaprovacioalcongre-delapropo-ta-ociali-taperprotegirigarantirelbene-tardel-animal--1.htm