logo
Imprimir
22-04-2021 | 15:26hs
•ACTUALITAT GIRONA

La Copa acollirà aquest divendres 27 parades del sector professional del llibre i de la rosa per celebrar la diada de Sant Jordi a Girona

La fira mercat estarà oberta de 9 a 21 h i hi haurà control d'aforament i altres mesures per garantir el compliment de les restriccions a causa de la COVID-19

L'esplanada de la Copa acollirà aquest divendres un total de 27 parades de professionals del sector del llibre i de la rosa per celebrar la diada de Sant Jordi a Girona. Tal com es va anunciar el mes de març, l'Ajuntament de Girona, d'acord amb els gremis de llibreries i floristeries de la ciutat, ha decidit canviar l'emplaçament de la fira aquest any per poder garantir el compliment de les mesures i restriccions causades per l'epidèmia de COVID-19.

El nombre de parades que participaran a la diada és similar als altres anys, quan la fira es feia entre la Rambla i la plaça de Catalunya. El 2019, per exemple, hi va haver un total de 29 parades del sector professional. El que ha augmentat aquest 2021 és el nombre de llibreries i floristeries del municipi que han instal·lat una parada davant dels seus comerços durant els dies previs a la diada. Mentre que el 2019 ho van fer 17 establiments, aquest 2021 ho han fet 32 locals.

La fira mercat estarà oberta de les 9 a les 21 h i l'espai estarà delimitat per tanques que permetran efectuar un control d'aforament i establir un punt d'entrada i un punt de sortida. En tot moment es garantirà un aforament del 50% -que són unes mil persones-, hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició del públic i es compliran totes les mesures de seguretat previstes pel PROCICAT.

Les parades es distribuiran de manera que es garanteixi que entre elles hi ha la distància de seguretat establerta per la normativa vigent per tal de respectar el pas de vianants. L'espai també comptarà amb una única zona on els autors i les autores podran signar llibres.

Enguany finalment també hi podran participar entitats, tot i que s'ubicaran al passeig de la Devesa. Es preveu que hi hagi unes 35 parades en aquest espai.

"Hem planificat un Sant Jordi que compleix amb totes les mesures de seguretat sanitària, perquè volem que la gent pugui gaudir dels estands amb tranquil·litat i sigui un dia especial com sempre. Confiem també que serveixi perquè sectors professionals molt afectats per la pandèmia puguin anar recuperant-se d'aquests mesos tan durs", ha afirmat la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

Programació especial amb més de 6 hores en directe a Girona FM

Girona FM emetrà aquest demà una programació especial en directe amb motiu de la diada de Sant Jordi. El programa especial sumarà un total més de 6 hores de programació en directe concentrades en 2 franges, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h. Durant tot el dia, diferents autors, autores, artistes i personalitats de la ciutat de Girona desfilaran a l'estand de la ràdio ubicat al costat de la zona de signatura de llibres. Els oients i assistents podran seguir en directe diferents entrevistes, tertúlies i connexions en directe als diferents punts de la Fira. Tota l'emissió es podrà seguir en directe al 92.7FM (Gironès) i per streaming a través de gironafm.cat/directe i les diferents plataformes digitals de l'emissora municipal.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/148183_lacopaacolliraaque-tdivendre-27parade-del-ectorprofe-ionaldelllibreidelaro-apercelebrarladiadade-antjordiagirona-1.htm