logo
Imprimir
14-04-2021 | 16:00hs
•POLíTICA

El PSC de Salt presenta una moció per preservar les activitats culturals durant el nou confinament comarcal

Els socialistes volen pal·liar parcialment així l'afectació d'aquest nou confinament al sector cultural, un dels sectors més afectats per la COVID-19

Els socialistes saltencs han presentat una moció per preservar les activitats culturals durant el nou confinament comarcal per al proper ple de dilluns. El PSC de Salt pretén pal·liar, encara que sigui de forma parcial, més afectacions a un sector molt tocat per tota la crisi derivada de la COVID-19. El PROCICAT va decretar el passat dia 7 d'abril un nou confinament comarcal, per un termini de deu dies, i que pot ser prorrogable, amb una afectació directa sobre l'estabilitat de la programació dels espectacles i sobre els usuaris de la cultura que ja havien adquirit entrades per assistir a esdeveniments culturals.

"Aquest nou confinament comarcal agreujarà més encara la difícil situació que ja pateixen les empreses i institucions culturals, amb el complicat sistema de restriccions d'aforament i tocs de queda decretats des de fa mesos per les autoritats sanitàries" ha explicat el portaveu socialista, Joan Martín, que ha afegit que "el 6% de les empreses de Catalunya que han presentat un ERTO són del sector de la cultura: 5.765 expedients (d'un total de 96.704 a tot Catalunya), que afecten 52.095 treballadors segons dades del maig de l'any passat facilitades per la mateixa Conselleria de Cultura".

"L'actual emergència sanitària, social i econòmica, ha posat de manifest la vulnerabilitat de la cultura, i de manera especial la indústria cultural a Catalunya, quan encara no s'havia recuperat de l'anterior crisi econòmica i financera. Estem, per tant, davant d'una emergència també cultural que exigeix més recursos públics i una estreta col·laboració entre administracions i sectors culturals" ha subratllat Martín.

"Som coneixedors de les diverses iniciatives que s'estan prenent des dels diferents sectors culturals, més concretament des del sector de les arts escèniques i sector de la música en viu, a les quals donem ple suport. També des del govern central, amb els 2 decrets específics de Cultura, i des de la Diputació, amb la creació d'una línia d'ajuts a autònoms i petites empreses del sector cultural per un import de 150.000 euros arran d'una moció del grup, els socialistes estem compromesos amb el sector" ha conclòs el portaveu socialista.

Els tres punts d'acord que proposa la moció són els de reconèixer que per aquest ajuntament la cultura és un servei públic, un dret de la persona, una eina de convivència, un element fonamental de l'Estat del benestar, com a eina d'integració, cohesió social i igualtat d'oportunitats; instar al Govern de la Generalitat a acceptar que les entrades a espectacles culturals esdevinguin salconduits culturals, que permetin la lliure circulació entre comarques per facilitar l'assistència a qualsevol esdeveniment cultural i així demostrar que, tal com va declarar el govern de la Generalitat de Catalunya, la Cultura és un bé essencial i finalment traslladar aquests acords al Govern de la Generalitat, a la Mesa del Parlament de Catalunya, al Govern de la Diputació, al Consell Comarcal, i a les entitats i associacions culturals del municipi.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/147746_elp-cde-altpre-entaunamocioperpre-ervarle-activitat-cultural-durantelnouconfinamentcomarcal-1.htm