logo
Imprimir
09-04-2021 | 19:50hs
•ALT EMPORDà

La població clama contra la tala d’arbres a la carretera vella

Veïns i veïnes de Peralada han mostrat el seu rebuig amb diverses activitats reivindicatives, com ara una plantada de creus o recreacions artístiques

Els veïns empordanesos continuen clamant contra la tala d’arbres a la C-252, la icònica carretera vella que enllaça Peralada i Vilabertran. Durant les últimes setmanes, aquesta via ha perdut una part significativa de l’arbrat que protegia els vorals, després que una empresa procedís a talar el passat mes de març els plataners que hi havia en el tram comprès entre el Mas Molí i el pont del Llobregat, en sentit Peralada.  Aquesta acció, de fet, s’afegeix a la que es va dur a terme fa dos anys, quan una tala en el voral dret va generar una polèmica notòria a causa de l’impacte paisatgístic que va suposar. 

En aquesta ocasió, però, la ciutadania també ha expressat la seva disconformitat. Al passat març, per exemple, diverses persones van col·locar una creu a l’espai per tal de lamentar la pèrdua de l’arbrat, un dels passatges d’aquestes característiques més reconeguts de la plana empordanesa. Llavors, des de l’Ajuntament de Peralada van apuntar que l’empresa que havia dut a terme el treball subratllava que tenia “tots els permisos de la Generalitat en regla”, però afegia que no els havia vist. 

Recentment, d’altra banda, s’han fet altres accions reivindicatives, com ara la col·locació d’obres artístiques als arbres, o de creus en aquells arbres que han estat tallats i ja no poden lluir com feien fins fa ben poc.

L’esperança de la mobilitat sostenible

Marcial Hernández, un veí de Peralada, lamenta la nova tala i reivindica que la carretera vella “s’ha de salvar”. “La mobilitat està canviant, les persones s’estan adonant que una mobilitat com la que tenim no condueix absolutament enlloc. Hem de ser conscients que aquest procés no té marxa enrere, i la bicicleta serà la que salvarà la carretera vella”. 

Segons Hernández, l’eix Peralada-Vilabertran-Figueres és una “via històrica”, i com a tal, diu, hauria de ser explotada des d’un punt de vista turístic. “Seria meravellós, és un somni que pot estar a l’abast de la mà si ens hi impliquem, si ho reivindiquem. Ja n’hi ha prou d’aquest fals progrés, s’ha d’anar més a poc a poc”, conclou.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/147545_lapoblacioclamacontralataladarbre-alacarreteravella-2.htm