logo
Imprimir
09-04-2021 | 17:13hs
•LA SELVA

La Selva impulsa un nou model de gestió del servei de menjador escolar

El Consell Comarcal gestionarà 21 menjadors, dividits en 8 lots, i les AMPA en coordinaran 17

El Consell Comarcal de la Selva va aprovar en el ple celebrat ahir dijous, 8 d’abril, la licitació del servei de menjador de la comarca de cara als pròxims cursos, amb els vots favorables de tots els grups polítics que formen part de l’ens llevat del representant de la CUP, que es va abstenir. Amb aquesta decisió, que es formalitzarà mitjançant un contracte de concessió administrativa, l’ens es marca com a objectiu fer un pas endavant en la gestió dels menjadors de la comarca, incorporant diversos canvis amb relació a l’actual model que venç al final d’aquest any acadèmic. 

Així, per un costat les AMPA guanyen pes en la gestió dels menjadors, tenint en compte que el Consell ha formalitzat convenis de col·laboració amb 17 d’aquestes associacions per tal que puguin gestionar el menjador de la seva escola respectiva a partir del curs vinent, responent d’aquesta manera a una demanda històrica de moltes AMPA de la comarca. 

Pel que fa als 21 menjadors que continuarà gestionant el Consell, el concurs aprovat aquesta setmana és el resultat del procés participatiu engegat fa més d’un any, en el qual hi han participat representants de la comunitat educativa de totes les escoles de la comarca: des de direccions dels centres fins a ajuntaments, AMPA o personal del servei, entre altres. Al llarg d’aquest procés s’han concretat quins han de ser els criteris bàsics que han de regular el servei: en aquest cas, el concurs recull aspectes relacionats amb les millores en el monitoratge o en la qualitat de l’alimentació, així com una comunicació amb les famílies més efectiva.

Una de les altres novetats d’aquesta licitació és la divisió del concurs en 8 lots, afavorint d’aquesta manera la gestió més individualitzada de l’escola. D’altra banda, també es limita el nombre màxim de lots a adjudicar-se per part d’una mateixa empresa, la qual cosa incentivarà la concurrència i la participació d’empreses del territori, especialment les més petites.

Balliu, satisfet

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, es mostra satisfet de l’expedient de concessió de serveis de menjador escolar a la comarca, i destaca el treball que han desenvolupat els tècnics del servei d’Educació encapçalat per la consellera Mia Ametller. 

Des de l’ens selvatà esperen que aquest nou model de gestió dels menjadors obri una nova etapa en la coordinació d’un servei essencial per a l’educació i l’alimentació dels nens i nenes de la comarca de la Selva. A més, el concurs també inclou la gestió del menjador de 8 llars d’infants municipals, ja que diversos ajuntaments han delegat al Consell Comarcal la gestió d’aquest servei.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/147541_la-elvaimpul-aunnoumodeldege-tiodel-erveidemenjadore-colar-1.htm