logo
Imprimir
09-04-2021 | 14:58hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'Ajuntament de Girona ofereix més de 3.000 places del programa de casals d’estiu

Les inscripcions tindran lloc del 12 al 25 d’abril, i es podran fer a través del web de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Girona ha presentat avui en roda de premsa l'oferta de casals d'estiu d'enguany, que compta amb més de 3.000 places i 36 propostes. Aquest 2021 el programa municipal es gestiona des del Servei d’Educació, tot i així es vol donar continuïtat al model de programa consolidat a la ciutat de Girona gestionat fins ara des del Servei de Joventut. Les inscripcions tindran lloc del 12 al 25 d’abril a través de la web dels casals de l’Ajuntament.

Aquest model compta amb la participació de 22 entitats de lleure, esportives, culturals i agrupaments escoltes, entre d’altres; i té com a objectiu final la promoció de la cohesió social i l’equilibri territorial”, ha assegurat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, que ha afirmat que “el traspàs al Servei d’Educació ha de permetre continuar treballant en l’educació no formal amb mirada d’Educació 360, promovent l’equitat, el treball en xarxa i la connexió d’aprenentatges”. L’objectiu, segons comenta Bertran, és explicar que “l’educació no fa vacances, i que l’Ajuntament disposa de tot un seguit de recursos tot l’any per garantir que tothom hi té accés, d’una manera transversal i equitativa”.

Un any més s’està treballant amb les escoles per detectar quins són els àmbits en els quals poden tenir més necessitats i interessos els infants i les persones joves, per donar-hi continuïtat durant l’estiu o poder-hi respondre amb l’oferta de casals”, ha assenyalat el vicealcalde, Quim Ayats,  que ha posat l’accent “en aspectes com la llengua, l’expressió artística, els hàbits, la gestió de les emocions, reforçar la socialització i la comunicació, la creativitat, la salut i l’exercici físic, i poder oferir als infants l’oportunitat d’adquirir habilitats socials i competencials”.

Com a mesura per respondre a la situació actual de pandèmia, l’Ajuntament ha decidit mantenir la reducció del 25 % del preu a tots els participants per tal de facilitar l’accessibilitat als casals. A més a més, s’ha incrementat l’oferta respecte a l’estiu del 2020, i s’oferiran el mateix nombre de places que el 2019 amb la voluntat de facilitar l’accés al màxim d’infants i de joves perquè puguin gaudir d’un estiu ple de lleure i d’oportunitats educatives. El programa, que garanteix el compliment de la normativa establerta pel Procicat, ofereix 3.082 places, per a infants i persones joves de 4 a 17 anys, entre juliol i agost, 36 casals el juliol i 6 a l’agost.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/147539_lajuntamentdegironaofereixme-de3000place-delprogramadeca-al-de-tiu-1.htm