logo
Imprimir
09-04-2021 | 13:37hs
•BARCELONA

Interior no resoldrà les deficiències en la comissaria de Sants-Montjuïc

SAP-FEPOL denuncia “la manca de compromís” del Departament i avisa que “endurirà les seves reivindicacions”

El Departament d’Interior finalment ha ignorat les resolucions de la Inspecció de Treball i no aplicarà les mesures correctores sobre les deficiències a la comissaria de Sants Montjuïc. Així ho ha fet saber avui el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), que ha lamentat que Interior hagi actuat “de manera deliberada” i ha subratllat que, amb aquesta decisió, “segueix incomplint la normativa sobre seguretat i salut laboral”. 

En concret, el sindicat policial denuncia els incompliments a la comissaria barcelonina des del setembre de 2018. “L’afectació que les deficiències -entre d’altres- sobre condicions ambientals generen en els efectius que estan destinats en aquestes dependències policials hauria de ser una prioritat a resoldre per al del Departament d’Interior”, destaca a través d’un comunicat, on també critica que Interior “no està preocupat ni per la salut, ni per la seguretat de les persones que té sota la seva responsabilitat”. 

“Així, ni les denúncies a la Inspecció de Treball, ni les revisions que aquesta ha fet a la Comissaria de Sants-Montjuïc (com per exemple la de juny del 2019), ni tampoc les seves ordres a solucionar-ho (com la  de gener del 2020) han servit per tal que el Departament d’Interior millori unes condicions de treball que atempten contra la salut i la seguretat de les persones que hi treballen”, afegeix la nota, on el sindicat també titlla l’actuació d’Interior en aquest assumpte de “cínica”. Sobre això, SAP-FEPOL recorda que durant la segona inspecció realitzada el 25 de març d’enguany, Interior va arribar a manifestar que “no havia pres cap mesura correctora i que, a més, no havia fet cap tipus d’estudi ni proposta per resoldre els incompliments denunciats per SAP-FEPOL”.

“Manca de compromís”

Amb aquest context, el sindicat dels Mossos d’Esquadra denuncia “la manca de compromís del Departament d’Interior vers la salut dels seus treballadors i de les seves treballadores, ja que continua incomplint la normativa vigent de manera conscient i deliberada”.  Així, l’organització sindical apunta que instarà, “com a mínim”, al tancament dels vestidors d’aquesta comissaria.

D’altra banda, el comunicat també deixa palès que SAP-FEPOL “endurirà les reivindicacions, recorrent a totes les vies possibles per obligar al Departament d’Interior que compleixi amb la normativa vigent, que la pròpia Administració ja hauria de complir d’ofici, en benefici de la salut de les persones treballadores que té sota la seva responsabilitat”.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/147538_interiornore-oldrale-deficiencie-enlacomi-ariade-ant-montjuic-1.htm