logo
Imprimir
07-04-2021 | 17:38hs
•POLíTICA

Marc Lamuà: “Valorem positivament les xifres de l’atur de març tot i que queda molta feina per fer”

Els socialistes apunten que l'FMI ha revisat el creixement per Espanya i el situa, juntament a EUA, al primer lloc amb un 6,4% pel 2021

Els socialistes gironins han valorat positivament les xifres de març de l'atur que decreix en 59.149 persones a l'Estat, la tercera millor xifra d'un mes de març en la sèrie històrica, i que representa 1.395 treballadors més a les comarques gironines. "Aquesta xifra representa que l'atur a comarques gironines ha registrat un descens del 2,73%" ha explicat el diputat Marc Lamuà.

Lamuà ha volgut fer una lectura positiva de les xifres "tot i que no hem d'oblidar que venim d'un any duríssim i que queda molta feina per fer per a recuperar les xifres abans de la pandèmia". Lamuà també ha explicat que "percentualment les comarques gironines lideren la baixada de l'atur a Catalunya, i això és una bona notícia".

El diputat ha volgut valorar algunes de les xifres a l'àmbit estatal com que "és el millor març en contractacions indefinides 207.191, que suposen el 15% del total de contractacions, hi ha 115.000 persones menys en ERTO i ja s'han recuperat 670.000 llocs de treball. També hi ha 15.000 autònoms més que a març de l'any passat, l'esforç del govern ha fet que les xifres respecte a la crisi del 2008 siguin millors i ens estiguem recuperant més ràpidament".

Per contra, Lamuà ha posat sobre la taula que els números de Catalunya estan per sota d'altres comunitats autònomes "cal que hi hagi un govern a Catalunya per governar, i per evitar perdre oportunitats i centrar-se en el que ara mateix és el més important, la recuperació econòmica i social de Catalunya i la vacunació de la població".

Els socialistes volen ser prudents, però les previsions de creixement i recuperació juntament amb la gestió dels fons europeus "donen peu a ser optimistes. L'última bona notícia ha estat que l'FMI ens dona la millor previsió de creixement, juntament amb els EUA per al 2021, un 6,4%" ha conclòs el diputat socialista per les comarques gironines.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/147443_marclamuavalorempo-itivamentle-xifre-delaturdemarctotiquequedamoltafeinaperfer-1.htm