logo
Imprimir
06-04-2021 | 17:01hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

La votació dels pressupostos participatius del sector nord d’Olot, a punt

La votació, que es farà de manera telemàtica, s’inicia aquest divendres i finalitza el 19 d’abril

Aquest pròxim divendres, dia 9 d’abril, s’obrirà el termini perquè els residents al sector nord d’Olot puguin escollir les accions de millora que contemplen els pressupostos participatius. En concret, un total d’11 propostes estaran presents a la votació, que serà en format telemàtic i que finalitzarà el pròxim dilluns 19 d’abril.

Les accions esdevenen el resultat d’un procés que es va iniciar el passat novembre, quan van començar unes sessions que, a causa de la Covid-19, s’han hagut de fer virtualment. En aquest sentit, les trobades han girat al voltant de les temàtiques de territori sostenible, l’economia circular i la diversitat cultural i la identitat comuna. Després de les reunions dutes a terme, es van concretar 32 propostes, una xifra que amb la validació tècnica corresponent s’ha reduït, finalment, a les 11 escollides.

Les propostes

Amb relació a les accions proposades per la ciutadania, són les següents: una campanya comunicativa per activar la consciència mediambiental als barris; la pacificació de la carretera de La Canya per tal de facilitar l’accés a l’Institut Escola Greda; l’adequació dels locals socials del Morrot i de Sant Cristòfor i Mas Bernat; millorar l’accessibilitat al voltant de la plaça Balmes i l’avinguda de Sant Joan de les Abadesses; impulsar una programació d’activitats socioculturals de manera cogestionada entre veïnes i veïns i el personal de l’administració; dissenyar i impulsar un seguit d’accions per apreciar la riquesa cultural dels barris de la zona nord d’Olot; millorar la plaça de Sant Francesc, canviant-ne l’enllumenat i fent-la més atractiva; impulsar el concurs ‘Ben bé d’Olot’, amb l’objectiu d’identificar què significa ser de la ciutat actualment; promoure la creació d’espais d’expressió i de diàleg ciutadà; dissenyar i impulsar una programació anual d’esdeveniments a l’aire lliure en format de tres mercats, per tal de fomentar l’economia circular, i dissenyar i impulsar una guia, ‘Barris eco-feliços’, que ajudi els ciutadans a moure’s pel seu barri sense contaminar i a consumir de manera responsable.

Més de 8.000 persones

Enguany, poden participar en la votació un total de 8.280 persones de la ciutat. Són els veïns i les veïnes del Morrot, Benavent, Sant Cristòfor-Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, El Firal i Pla de Baix. A partir d’aquest dimarts s’han començat a repartir les cartes de votació als 5.500 domicilis participants, i hi podran votar les persones que tinguin 16 o més anys i que estiguin empadronades en data de 31 de gener de 2021.
Per votar, cal entrar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot -www.olot.cat- o a participa.olot.cat. En aquests espais caldrà identificar-se amb el DNI-NIE i introduir la data de naixement, i a partir d’aquest punt ja es podran escollir les propostes mitjançant l’anomenat sistema ‘cistell’, és a dir, es podran triar tants projectes com es vulguin fins a esgotar els 100.000 euros destinats als Pressuposts Participatius.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/147385_lavotaciodel-pre-upo-to-participatiu-del-ectornorddolotapunt-1.htm