logo
Imprimir
30-03-2021 | 21:08hs
•+ NOTíCIES

Igualtat també vol implicar els sindicats en la Comissió d'Igualtat tot i el rebuig del Consell de la Policia

És una demanda reiterada del sindicat SAP-FEPOL

La Direcció General d'Igualtat insisteix en la necessitat d'incorporar les organitzacions sindicals a la Comissió d'Igualtat tot i que el Consell de la Policia ho continua rebutjant.

Des de fa temps, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) reclama que s'incorpori a les organitzacions sindicals dins la Comissió d'Igualtat -del que estan excloses-, i de fet hi ha diverses normatives que avalen aquesta posició. El plantejament també compta amb l'aval de la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que ho ha indicat per escrit.

Ahir, SAP-FEPOL es va reunir amb la directora general d'Igualtat i la persona tècnica Responsable de la Igualtat d'Oportunitats de dones i homes, en una trobada de la qual el sindicat agraeix el to i l'actitud.

De la reunió mantinguda ahir, el sindicat en conclou que "la composició de la Comissió d'Igualtat de la Direcció General de la Policia no s'ajusta a la llei, va en contra del criteri del Departament de Treball i és a més, contrària a les lleis aprovades pel mateix Parlament de Catalunya (Llei 17/2015 sobre igualtat efectiva de dones i homes)".

A més, considera que la Direcció General d'Igualtat comparteix el posicionament de SAP-FEPOL i reclama que les organitzacions sindicals han de formar part del Grup d'Investigació i Verificació del Protocol d'Assetjament Sexual per raó de sexe, d'orientació sexual i d'identitat de gènere.

Així mateix, el sindicat apunta que el Protocol d'Assetjament, per la formació específica que es requereix en aquesta matèria, hauria de ser totalment independent de l'Àrea de Prevenció de Riscos i Seguretat Laboral dels Mossos.

"Per tant, i malgrat que la llei no ho preveu de manera concreta, es comparteix la necessitat d'una representació sindical específica, mitjançant delegats i delegades especialistes en matèria d'igualtat a qui, per altra banda se'ls hauria d'exigir la formació necessària per al desenvolupament de les seves funcions" explica el sindicat, que vol que tots els actors implicats treballin i contribueixin en l'entorn laboral per tenir una igualtat efectiva.

"Aquesta és la raó específica per la qual la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL) a la qual està integrada plenament la nostra organització sindical ha creat la seva Àrea d'Igualtat", diu el sindicat, que assegura que tant la directora general d'Igualtat com la tècnica Responsable de la Igualtat d'Oportunitats de dones i homes, "veient les diferències fins ara insalvables, han mostrat la seva predisposició a mediar en aquest assumpte".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/147171_igualtattambevolimplicarel-indicat-enlacomi-iodigualtattotielrebuigdelcon-elldelapolicia-2.htm