logo
Imprimir
30-03-2021 | 09:46hs
•LA SELVA

La població de Sils capgira els resultats de reciclatge amb el nou sistema de recollida porta a porta durant el primer mes

El porta a porta incorporarà una millora en la recollida de la nit del dissabte al diumenge

Amb el lema "Felicitats gent de Sils", el Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament de Sils han donat a conèixer els resultats de reciclatge de les primeres cinc setmanes de la posada en funcionament d'aquest nou sistema de residus a aquesta població.

I és que, tal com ha explicat el conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Selva, Quim Vivas, poblacions com les de Sils on la participació dels veïns i veïnes ha estat clau durant la campanya de comunicació –xerrades, punts informatius i altres activitats- ha repercutit favorablement en la resposta d'aquests a l'hora de reciclar. En aquest sentit, Vivas ha assenyalat que passar d'un 23 per cent, a un 82 per cent amb només un mes és un molt bon resultat. I és que la població de Sils reciclava un 23% abans del porta a porta i ara la xifra ja és d'un 82%. Tot sembla indicar que en les pròximes setmanes les xifres milloraran fins arribar gairebé al 100%, igual que ja ha succeït en altres poblacions selvatanes com Breda, Riudellots de la Selva i Vilobí d'Onyar.

La fracció orgànica ha experimentat el canvi substancial més important, passant d'un 17,55% al 76,26%, això representa que quintuplicarà la seva arribada a la planta de compostatge comarcal per convertir-se en compost. Històricament, la fracció orgànica ha estat el residu que menys s'ha reciclat a Sils, i a la comarca de la Selva. A Sils ha passat de 23 tones mensuals a 63 tones, suposant un increment del 170%.

Canvis a la recollida dels barris residencials el dissabte a la nit

L'alcalde de Sils, Eduard Colomé, s'ha mostrat molt satisfet dels resultats obtinguts per part dels veïns i veïnes d'aquesta població. Amb tot, Colomé ha assegurat que "no tenia cap dubte que els silencs i silenques farien les coses bé". En aquest sentit, i després del primer mes de la posada en funcionament i entenent que el servei es pot anar adaptant en funció de les necessitats del municipi, s'ha previst un canvi que ha de permetre la millora del servei. Així, a partir del 27 de març, a la recollida dels dissabtes a la nit de les zones residencials ( King Park, Vallcanera i Les Comes) s'implantarà un sistema de dos torns. D'aquesta manera, la recollida d'envasos i orgànic començarà a les deu de la nit, en compte de fer-ho al matí, tal com ha explicat el mateix Colomé. Això possibilitarà reduir un trajecte que s'allargava molt i per tant farà que el servei acabi més aviat diumenge.

Aquesta mesura excepcional s'introdueix només per la nit de dissabte a diumenge, la resta de recollides seguiran amb el mateix sistema, fins a entrar en la temporada alta.

Tal com ha recordat Colomé sempre s'ha dit que el servei de recollida porta a porta havia d'admetre algunes millores sobre la marxa i en aquest cas tant Consell com Ajuntament consideren que amb aquest petit canvi es milloraran els resultats.

Nous punts informatius i recollida de kit de reciclatge

Durant la Setmana Santa, l'Ajuntament de Sils ha organitzat dos nous punts de repartiment de kits de reciclatge per facilitar l'entrega a les persones de segona residència que vinguin a passar aquests dies festius a la població i fer-los partícips en el manteniment d'aquests bons resultats.

Els punts informatius es faran el dilluns 29 de març de les deu del matí a les dotze del migdia al davant l'Ajuntament; i el diumenge dia 4 d'abril de les dotze del migdia a les dues del migdia, al Centre Cívic de Sils.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/147158_lapoblaciode-il-capgirael-re-ultat-dereciclatgeambelnou-i-temaderecollidaportaaportadurantelprimerme--1.htm