logo
Imprimir
26-03-2021 | 17:03hs
•POLíTICA

El PSC de Girona demana redactar i adaptar tots els plans del sector econòmic de la ciutat a la situació actual

Els socialistes es mostren preocupats perquè el Pla estratègic de promoció econòmica i ocupació estigui caducat i el govern no hagi prioritzat durant 2020 la redacció d'un de nou que entrés en vigor al gener d'enguany

Els socialistes gironins es mostren preocupats que l'equip de govern hagi deixat caducar el Pla estratègic de promoció econòmica i ocupació en un moment delicadíssim per a l'activitat econòmica i comercial i l'ocupació de la ciutat. "Ple rere ple l'alcaldessa ens presenta unes xifres molt preocupants en ocupació i tothom n'és coneixedor de com el sector comercial ha patit a la ciutat, bona prova d'això són les diferents zones o barris on pràcticament han desaparegut la totalitat dels negocis" ha explicat la regidora socialista Bea Esporrín.

El 2015 es va aprovar el Pla estratègic de promoció econòmica i ocupació de Girona i el seu entorn urbà, pressupostat en 52.066,12 € i amb vigència fins a 2020. "El Pla definia 39 projectes en sis àmbits d'actuació. Endinsats en el tercer mes de 2021, desconeixem si s'han assolit els objectius del Pla" ha explicat la regidora socialista Bea Esporrín. "D'altra banda, el pla estratègic de turisme, de 2018, ha quedat desfasat amb les circumstàncies de la pandèmia i hauria d'iniciar-se el treball d'un de nou per adaptar-lo a la realitat dels anys vinents".

"La situació a la ciutat és greu. A les baixes constants de comerços, se li ha de sumar que les altes en activitats econòmiques van caure pràcticament un 40% a Girona el 2020, i a la baixa des de 2017, i unes xifres d'atur molt importants". "Desitgem pel bé de la ciutat que l'equip de govern ja estigui treballant en el nou pla, que en realitat ja hauria d'estar en vigor" ha comentat Esporrín.

En el darrer ple el grup municipal socialista va preguntar pel Pla estratègic de promoció econòmica i ocupació de la ciutat, que va caducar el 2020. "Com tants d'altres plans, com el de la Devesa, com el d'Igualtat, el de LGTBI, el pla Estratègic de promoció econòmica i ocupació ha caducat i passaran mesos, o fins i tot més d'un any, perquè en tinguem un de vigent. Que ara, en plena pandèmia, un Ajuntament de més de 100.000 habitants es pugui permetre el luxe de tenir el Pla de promoció econòmica caducat, que hauria de ser una guia, ja dona a entendre la intensitat de treball de l'equip de govern liderat per Marta Madrenas" ha conclòs Bea Esporrín.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/147028_elp-cdegironademanaredactariadaptartot-el-plan-del-ectoreconomicdelaciutatala-ituacioactual-2.htm