logo
Imprimir
25-03-2021 | 20:22hs
•ESPORTS

Esteban Chaves somriu a Port Ainé davant la resistència de Yates

El colombià Esteban Chaves (Team BikeExchange) ha estat capaç de resistir el pols amb el poderós equip Ineos-Grenadiers per endur-se la 4ª etapa de la Volta a Catalunya amb final a Port Ainé, però sense fer grans diferències davant d'un Adam Yates que es reforça al liderat

La considerada per molts etapa reina de l'edició 100 de la Volta a Catalunya presentava la segona arribada en altura pirinenca, l'ascens a Port Ainé, després de 166,5 quilòmetres de recorregut amb sortida a Ripoll i que comptava amb les dificultats del Port de Toses i el Port del Cantó, dos dels grans emblemes d'aquesta edició. En ella, Esteban Chaves (Team BikeExchange) ha ofert unes sensacionals prestacions per endur-se el triomf d'etapa, però no suficient per desbancar el liderat d'un poderós Ineos-Grenadiers que ara encapçala la classificació amb els tres primers corredors: Adam Yates, Richie Porte i Geraint Thomas.

Després d'un inici batallat, en què Alejandro Valverde ha arribat a bonificar en el primer esprint intermedi de Ribes de Freser després de la seva gran etapa a Vallter 2000, s'ha consolidat una escapada de nivell en l'ascens a Toses (1ª categoria), amb dotze ciclistes entre els quals hi havia dos corredors de Movistar Team i Jumbo-Visma, dos dels principals candidats a plantar batalla a l'equip Ineos-Grenadiers, i escaladors del prestigi de Rigoberto Urán i Thomas De Gendt, dos que ja saben el que és guanyar una etapa a la Volta.

Finalment, l'alemany Lennard Kämna (Bora-hansgrohe) ha demostrat ser l'home més fort d'un grup a qui el pilot sempre ha tingut ben controlat i ha coronat en solitari el Port del Cantó (categoria especial) amb més d'un minut sobre els seus perseguidors i tres sobre un grup de favorits que seguia encapçalat per l'equip del líder. Aquest empeny ha marcat el final d'etapa, amb Kämna sent atrapat a la base del llarg ascens final a Port Ainé mentre que un impressionant Ineos-Grenadiers (Dennis, Carapaz, Thomas, Porte i el mateix Yates) marcava un fort ritme per evitar sorpreses.

Ha estat aleshores quan Esteban Chaves, que també havia mostrat unes grans sensacions a l'arribada del dia d'ahir, ha arrancat a més de 7 quilòmetres de la línia de meta i ha aconseguit un avantatge proper a la vintena de segons que ha estat capaç de mantenir fins a la meta, on ha pogut celebrar una gran victòria que no aconseguia des del Giro d'Itàlia 2019. El carismàtic colombià tornava a somriure, però els seus set segons aconseguits sobre el grup del líder, on hi han entrat 9 ciclistes junts, no han estat suficients per fer grans canvis en una classificació general que Adam Yates segueix liderant amb suficiència, seguit de dos companys d'equip com Richie Porte i Geraint Thomas a 45 i 49 segons, respectivament. Alejandro Valverde, el mateix Chaves, Wilco Kelderman i Joao Almeida segueixen com a aspirants amb prop d'un minut perdut.

D'aquesta manera, les incòmodes tres etapes que queden en el recorregut d'aquesta Volta a Catalunya 100 seran l'oportunitat per intentar sorprendre a Ineos-Grenadiers. La primera d'elles, una 5ª etapa amb 201,1 quilòmetres entre La Pobla de Segur i Manresa amb el Port de Montserrat coronat a 26 quilòmetres per l'arribada.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/146974_e-tebanchave-omriuaportainedavantlare-i-tenciadeyate--1.htm