logo
Imprimir
25-03-2021 | 20:06hs
•ANDORRA

Els Reis d’Espanya inicien la seva visita oficial a Andorra

Els Reis arriben a Andorra acompanyats per la ministra espanyola d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya

Els Reis d’Espanya han iniciat aquest dijous al matí els actes de la seva visita oficial al Principat, que es perllongarà fins demà a la tarda. Aquesta visita, la primera d’aquest rang per part d’Espanya, s’emmarca en la celebració de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i Govern, que Andorra acull l’abril d’enguany sota el lema “Innovació per al desenvolupament sostenible. Objectiu 2030. Iberoamèrica davant el repte del coronavirus”.

Els Reis arriben a Andorra acompanyats per la ministra espanyola d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya. Tota la visita està subjecta als protocols aprovats pel Ministeri de Salut amb l’objectiu d’evitar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2 entre els assistents.

La jornada ha començat a les 12 hores amb l’arribada del Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i del representant del Copríncep francès, Patrick Strzoda, a Casa de la Vall, on han estat rebuts pel cap de Govern, Xavier Espot, i per la síndica general, Roser Suñé. Instants després, Ses Majestats han arribat als jardins de Casa de la Vall, rebuts pels Coprínceps, on han realitzat la salutació d’honor.

Posteriorment, Ses Majestats, acompanyats pels Coprínceps, han saludat al cap de Govern i a la síndica general a la plaça de Casa de la Vall. Després de la interpretació dels himnes nacionals d’Espanya i d’Andorra, els Reis han procedit a saludar a les autoritats institucionals presents a la plaça, on s’ubica la seu parlamentària del Principat. Ses Majestats han saludat també els membres de la Mesa de Sindicatura del Consell General.

Seguidament, Ses Majestats han visitat l’interior de Casa de la Vall, on han saludat els representants dels grups parlamentaris d’Andorra i han mantingut una trobada amb Suñé a l’antic despatx de la síndica general. Un cop finalitzada la visita a l’interior de Casa de la Vall, els Reis d’Espanya s’han desplaçat al Comú d’Andorra la Vella per trobar-se amb la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, i el cònsol menor, David Astrié.

Mesures sanitàries durant la visita oficial

Amb l’objectiu d’evitar la transmissió del coronavirus SARS-CoV-2, el Ministeri de Salut ha aprovat el protocol per evitar la propagació del virus durant els actes de la visita oficial de Ses Majestats. Així doncs, les delegacions i els professionals acreditats per a la cobertura de l’esdeveniment han hagut de presentar una prova PCR/TMA negativa realitzada 48 hores abans de l’esdeveniment com a màxim. A més, durant el desenvolupament de la visita és obligatori l’ús de la mascareta i mantenir la distància interpersonal.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/146972_el-rei-de-panyainicienla-evavi-itaoficialaandorra-1.htm