logo
Imprimir
25-03-2021 | 09:04hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament d'Hostalric presenten el nou model de recollida de residus porta a porta

La xerrada es farà aquest dissabte, 27 de març, a les dotze del migdia al pavelló municipal d'esports d'aquesta població

El Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament d'Hostalric han organitzat una xerrada informativa per presentar el nou model de recollida de residus que s'implementarà a aquesta població el proper dia 18 d'abril. El tret de sortida a l'acte de dissabte anirà a càrrec de l'alcalde, Nil Papiol, que serà l'encarregat de donar la benvinguda a la població. Seguidament alcalde també serà l'encarregat de donar a conèixer els avantatges del model de recollida de residus porta a porta.

En el transcurs d'aquesta sessió també es farà una presentació tècnica del contingut de la campanya i del servei porta a porta a càrrec de la tècnica del Consell, Rosa Busquets. La presentació inclourà un dels capítols de les cròniques del porta a porta que s'estan donant a conèixer des del passat 19 de març, en el marc de la campanya de comunicació d'aquest nou sistema de recollida de residus a Hostalric i, també, a Sils i Caldes de Malavella.

Un cop finalitzi la presentació de la campanya i del servei s'obrirà un torn de precs i preguntes els assistents a l'acte podran fer les consultes que considerin oportunes tant els responsables polítics municipals com els tècnics de l'ens comarcal i municipal.

A l'exterior del pavelló poliesportiu hi haurà un punt informatiu sobre el porta a porta que donarà a conèixer alguns dels trets de la campanya i del servei, però no serà un punt de repartiment de material.

La població d'Hostalric implanta el nou sistema de recollida porta a porta el diumenge 18 d'abril. Per aquest motiu, durant les properes setmanes s'organitzaran diferents punts de repartiment de cubells dirigits a la població i als comerços. Amb tot, el dissabte 17 d'abril la campanya arribarà al seu punt àlgid amb la retirada dels contenidors del carrer.

Des de fa ja unes setmanes, s'ha iniciat la campanya de comunicació del nucli d'Hostalric, amb la bustiada generalitzada a totes les llars que les convocarà a les sessions de repartiment dels kits de reciclatge. D'aquesta manera es divideixen les prop de 2000 llars comptabilitzades a aquesta població en quatre grups que podran accedir a cinc sessions de repartiment distribuïdes en diferents franges horàries.

En concret, cada grup té accés a dues tardes, dos matins i una franja en dissabte. El lloc de repartiment és el Centre Cultural Serafí Pitarra.

Totes les accions realitzades i programades tant al nucli urbà com als diversos veïnats tenen l'objectiu de donar a conèixer el funcionament i els avantatges que suposarà la incorporació d'aquest nou sistema de recollida de residus. Així mateix, s'han fet reunions amb tots els col·lectius del municipi. Aquestes accions aniran acompanyades de punts informatius de repartiment de cubells duts a terme en espais amplis i complementats amb altres mesures que s'han adaptat a la situació de la Covid-19.

A més, l'espai exterior estarà dinamitzat també pels personatges de les cròniques del porta a porta: la Termals, en Muralles i l'Aiguamolls. La crònica del porta a porta de la Selva és una producció del Consell Comarcal de la Selva destinada a reviure en ficció els canvis que produeix el porta a porta a la majoria de llars selvatanes quan s'adapten al reciclatge 100% i enceten el nou camí cap a la sostenibilitat.

Aquesta està formada per 12 episodis d'uns 4 minuts, protagonitzats per tres nous personatges comarcals: en Muralles, la Termals i l'Aiguamolls, els quals han estat escollits per fer honor als tres municipis selvatans que estan iniciant junts el porta a porta durant les primeres setmanes d'aquest 2021: Sils, Caldes i Hostalric.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/146963_elcon-ellcomarcaldela-elvailajuntamentdho-talricpre-entenelnoumodelderecollidadere-idu-portaaporta-1.htm