logo
Imprimir
24-03-2021 | 20:06hs
•ESPORTS

Adam Yates, amo i senyor de Vallter 2000

Dos anys després de coronar-se en el mateix cim, el britànic Adam Yates (Ineos-Grenadiers) ha dominat la pujada a Vallter 2000 per situar-se com a líder a la tercera etapa de Volta Ciclista a Catalunya, que demà té una nova cita amb l'alta muntanya a Port Ainé

Adam Yates (Ineos-Grenadiers) és el líder de la Volta a Catalunya després d'endur-se la victòria de la tercera etapa, la primera trobada amb la muntanya en una llarga jornada de 203 quilòmetres entre el Canal Olímpic de Catalunya i Vallter 2000-Setcases (Vall de Camprodon). El britànic, que ja havia fet una gran contrarellotge el dia anterior a Banyoles, ha tornat a dominar l'ascens a l'estació d'esquí on ja s'havia imposat l'any 2019 i es postula com un gran candidat a endur-se la classificació general de la cursa.

La jornada començava amb l'escapada de Kiko Galván (Kern Pharma), Alexander Kamp (Trek-Segafredo), Sean Bennett, Reinardt Janse Van Rensburg (Team Qhubeka-Assos), Clément Venturini (Ag2r Citroën), Thomas Champion (Cofidis), Colin Joyce (Rally Cycling), Alexander Evans (Intermarché-Wanty-Gobert) i el jove neerlandès Thymen Arensman (Team DSM), que ha acabat sent qui més ha resistit a les rampes del port final. Antonio Jesús Soto (Euskaltel-Euskadi) s'ha quedat a les portes de formar part del grup escapat, patint una inoportuna punxada quan el grup encara no tenia un minut sobre el pilot.

Sense dificultats de muntanya abans del final, el grup del líder s'ha relaxat i ha deixat anar al grup capdavanter fins a un marge de 12 minuts que han situat al català Galván com a líder virtual durant gran part de l'etapa, amb el botí final del premi de la combativitat. Els quatre minuts amb els quals arribaven al peu del port gràcies a l'empenta d'equips potents com Ineos-Grenadiers, Jumbo-Visma o el Deceuninck-Quick Step del líder Joao Almeida ja feia pensar que el triomf era cosa dels grans favorits a guanyar la Volta, i així ha estat.

Un valent Alejandro Valverde (Movistar Team) ha fet un dels primers moviments a 8 quilòmetres de meta, que l'ha fet acabar ajuntant-se amb un altre exvencedor com Nairo Quintana (Arkea-Samsic) a 5 quilòmetres de l'arribada. Ha estat aleshores quan Yates ha decidit que era hora de canviar el ritme, primerament seguit per Sepp Kuss (Jumbo-Visma), fins a acabar deixant a tots els seus rivals de roda en els preciosos darrers 2000 metres de l'estació d'esquí pirinenca per acabar alçant els braços amb solitari amb 13 i 19 segons sobre uns sorprenents Esteban Chaves (Team BikeExchange) i el mateix Valverde, que als seus 40 anys segueix batallant amb els millors ciclistes del món.

D'aquesta manera, Adam Yates es vesteix de líder en una situació molt favorable pel seu equip Ineos-Grenadiers: Richie Porte (2n classificat a 45 segons) i Geraint Thomas (4t classificat a 53) escolten al britànic en la lluita per la victòria final, demostrant el potencial de l'equip amb el qual es van presentar a la sortida de Calella per lluitar per la Volta 100.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/146922_adamyate-amoi-enyordevallter2000-1.htm