logo
Imprimir
18-03-2021 | 12:27hs
•PLA DE L'ESTANY

Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes per intentar comprar medicaments en farmàcies de Banyoles amb receptes falsificades

Se'ls va intervenir 29 receptes falses sense cap segell acreditatiu

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 15 de març en aquesta població, dos homes de 26 i 30 anys, de nacionalitat russa i ucraïnesa, amb domicili desconegut i veí de Cabra del Camp (Alt Camp), respectivament, com a presumptes autors d'un delicte de falsificació de document públic.

Els fets van tenir lloc el migdia del dia 15 de març quan agents d'aquesta comissaria van rebre les trucades de dues farmàcies de la població de Banyoles informant-los que un home havia entrat als seus establiments, sense documentació sanitària acreditativa, i els havia intentat comprar medicaments prescrits amb una recepta possiblement falsa.

De la informació facilitada per ambdós establiments els mossos van saber que el mateix autor havia entrat a diferents farmàcies de la població i després havia marxat amb un vehicle d'alta gamma.

Al cap de poca estona, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana el van localitzar davant d'una altra farmàcia situada al carrer Figueras. L'home els va explicar que anava a buscar una recepta per un amic. Donat que anava sense documentació se'l va traslladar a efectes d'identificació a la comissaria de Banyoles.

Poc després, i continuant amb la recerca, els agents van localitzar un vehicle estacionat en un descampat que coincidia amb les descripcions facilitades pels farmacèutics i, caminant per la zona, el que seria el segon ocupant del cotxe.

En l'escorcoll del vehicle i dels dos homes els agents els van intervenir 29 receptes mèdiques falsificades, de les quals 12 eren d'un fàrmac amb contingut i components de codeïna, mentre que la resta de receptes falses, un total de 17, es tractaven de medicaments tranquil·litzants tipus ansiolítics amb benzodiazepines.

A tall d'exemple, una de les receptes anava a nom d'un altre ciutadà i estava signada, presumptament, per un metge col·legiat de l'especialitat de pneumologia amb data del 12 de març. Aquesta prescripció no portava cap segell acreditatiu.

També se'ls va localitzar una bossa d'una altra farmàcia d'aquesta població amb un medicament.

Els agents els van detenir com a presumptes autors d'un delicte de falsificació de document públic.

Els detinguts, ambdós amb antecedents, van passar el dia 16 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/146665_el-mo-o-de-quadradetenendo-home-perintentarcomprarmedicament-enfarmacie-debanyole-ambrecepte-fal-ificade--1.htm