logo
Imprimir
11-03-2021 | 19:02hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Actuacions de millora al Parc de la Faja d'Olot

L'actuació permetrà habilitar una àrea de joc d'ús polivalent amb dues porteries i bancs, restaurar i posar en valor el tossol i millorar la zona verda, instal·lant una zona d'estada per al descans i gaudi de les veïnes i veïns

Primers passos per a la millora i renovació de la zona verda del barri de La Faja d'Olot. L'Ajuntament d'Olot ja ha iniciat el procés que permetrà crear aquest nou espai verd, de 2788,57 metre quadrats, comprès entre els horts, el carrer de la Barretina i l'avinguda Joan Déu i Ros.

L'actuació, que s'ha aprovat a la Junta de Govern Local d'aquest dijous 11 de març, es portarà a terme en diverses fases i afecta tres àmbits, desenvolupables de forma independent. El projecte, a càrrec d'Unparelld'arquitectes, suposarà una inversió de 54.209,84 euros i permetrà connectar aquesta nova zona verda amb el parc de Les Planotes.

D'una banda, es crearà un nou espai d'usos polivalents d'uns 25 metres de llargada per 15 metres d'amplada amb dues porteries i bancs a la zona planera del prat. La voluntat és que aquest espai pugui comptar amb mobiliari esportiu i de joc, i que funcioni com a espai de gaudi per als infants de la zona així com punt de connexió i accés als horts municipals.

En segon lloc, es realçarà el patrimoni històric i natural de la zona restaurant el tossol conegut popularment amb el nom del tossol del bisbe, l'element històric més representatiu d'aquest espai, protegit i inclòs com a espai singular dins del Catàleg d'Arbrat Ornamental i Espais Singulars de la ciutat d'Olot. En concret, s'ha previst reforçar el caràcter de jardí romàntic que havia adquirit aquesta zona, reconstruint els murs de pedra seca del tossol, restaurant el camí d'accés i habilitant una zona d'estada superior amb bancs des d'on es pugui gaudir de les vistes de la ciutat. Alhora, també s'ha previst la plantació de nous arbres i arbustos autòctons tals com heures, lliris blancs, romaní, galzerans o sàlvia.

El tercer àmbit d'actuació permetrà configurar una zona verda àmplia i diàfana -pensada com a zona d'estada per al descans i gaudi dels veïns i veïnes - que funcionarà com a nexe connector entre el parc, el tossol i la trama urbana de la ciutat. Aquesta àrea verda comptarà amb un camí que portarà de la vorera del carrer a les escales del tossol, passant per un petit bosc de bedolls que funcionarà com a pantalla visual i acústica. Una zona que s'acabarà de completar amb la instal·lació d'una font i un banc semicircular de paret seca encastat al terreny.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/146366_actuacion-demilloraalparcdelafajadolot-1.htm