logo
Imprimir
06-03-2021 | 14:20hs
•+ NOTíCIES

Sant Gregori potencia les accions en favor del medi ambient

Ha comprat vehicles elèctrics i està instal·lant plaques solars en edificis municipals

L'Ajuntament de Sant Gregori ha impulsat en els darrers mesos diverses accions en favor del medi ambient, aprofitant al màxim les energies renovables i potenciant l'aprofitament dels recursos naturals.

Recentment ha adquirit dues furgonetes elèctriques per a la brigada municipal. Els dos vehicles, que generen zero emissions de CO2, han tingut un cost conjunt de 68.667 euros i han obtingut una subvenció del 54% gràcies a la Generalitat i la Diputació de Girona.

En la mateixa línia d'aposta per la mobilitat sostenible, l'Ajuntament de Sant Gregori també està treballant en la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a través de concessió.

Durant aquest inici de 2021 també s'han instal·lat 172 plaques fotovoltaiques a la coberta de l'Espai la Pineda, amb les quals es preveu que la producció anual de 105.938 kWh dels quals 88.970 kWh es destinaran a autoconsum i 16.968 kWh seran d'excedent per la xarxa amb la compensació corresponent.
El cost de la instal·lació ha estat de 53.240 euros i prop de 38.000 han estat subvencionats per l'Estat (el 37%).

Actualment ja estan instal·lades plaques fotovoltaiques a l'edifici de Cal Bolet i es preveu que durant aquest any se n'instal·lin a altres equipaments municipals a través de diversos programes d'inversions. A més, ja ha entrat en vigor l'ordenança amb la qual es bonifica un 50% de l'IBI durant cinc anys en habitatges que tinguin instal·lades energies renovables.

A finals del passat 2020 l'Ajuntament de Sant Gregori també va completar el canvi a LED de tots els punts de llum de la via pública, i això permetrà un nou estalvi en el consum energètic, més eficiència i una menor contaminació lumínica.

I al llarg d'aquest any també està previst que es completi el projecte de col·locació d'un dipòsit per recollir aigua de pluja i regar zones verdes, que es va aturar per la pandèmia.

L'alcalde, Quim Roca (Junts per Sant Gregori) explica que són un conjunt d'accions que sumades han de contribuir a lluitar contra l'emergència climàtica, un compromís ferm del consistori, que a més capta subvencions per amortitzar les inversions més ràpidament i destinar els estalvis més inversions en aquesta línia.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/146162_-antgregoripotenciale-accion-enfavordelmediambient-2.htm