logo
Imprimir
06-03-2021 | 10:03hs
•ESPORTS

La 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es viurà sense públic en arribades i sortides

La Generalitat dona llum verda als protocols presentats, que contemplen restriccions de públic en arribades i sortides, a banda d'altres mesures per combatre la propagació de la pandèmia i poder viure una edició de la cursa segura

La 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya tindrà lloc del 22 al 28 de març de 2021 en condicions especials, tal i com s'esperava, per tal d'adaptar-se a tots els protocols de la Covid-19. El principal fet diferencial serà que s'establirà una bombolla de cursa per aïllar corredors, personal d'equip i organització de l'exterior, i per tant les sortides i les arribades de la cursa es celebraran sense públic.

D'acord amb la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, la Volta engega així una campanya de comunicació animant a tota la població a seguir una edició tan especial com la 100 per televisió i els mitjans informatius, i anuncia que amplia la difusió de retransmissió de les etapes: Hi haurà dues hores de cobertura televisiva diària en les set etapes previstes a disposició de les televisions amb drets d'emissió. Una magnífica notícia que ajudarà al fet que ningú es perdi cap detall de la prova.

Cal recordar que la Volta s'emetrà en directe a territori estatal per Esport3, TDP, Eitb i Eurosport, i que en la darrera edició va arribar fins a 190 països mitjançant 30 difusors internacionals. Les seves imatges arriben en directe als cinc continents per mostrar les evolucions dels millors ciclistes del món.

Seguint els estrictes protocols sanitaris, les zones de sortida i d'arribada estaran delimitades per tanques i el públic no hi podrà accedir per tal d'evitar aglomeracions i poder preservar la bombolla de cursa. Entre altres mesures que contemplen els protocols, no s'anunciaran tampoc les zones d'avituallament al llarg del recorregut.

Tot el personal acreditat de la bombolla haurà de portar un PCR previ negatiu de 72 hores per tal de poder recollir l'acreditació i poder estar present a la Volta, així com la premsa acreditada que seguirà durant tota la setmana la cursa. De la mateixa manera, s'exigirà una excel·lent higiene de mans, l'ús obligatori de mascareta i el manteniment sempre que sigui possible de la distància social.

Els corredors també passen els seus respectius PCR abans de viatjar a la cursa, segons marca la UCI, i les rodes de premsa posteriors al podi, excepte el flash interview de la cobertura televisiva, seran per via telemàtica.

A nivell protocol·lari, es mantindrà les distància social tant en el tall de cinta, com en el podi, i els corredors no faran el gest de signar abans de l'etapa en el control de signatures, sinó que serà suficient la comprovació visual per part dels comissaris.

L'organització de la Volta Ciclista a Catalunya ha realitzat un gran esforç organitzatiu per tal d'adaptar-se a totes les mesures que marquen els protocols, especialment a nivell de muntatges i d'allotjaments, on els equips també tindran la seva pròpia bombolla.

Després d'un any d'absència a causa de la pandèmia, la Volta Ciclista a Catalunya torna amb una participació de luxe, amb els millors ciclistes del món: Alejandro Valverde, Enric Mas, Marc Soler, Chirs Froome, Richard Carapaz, Marc Hischi, David De la Cruz o Thomas de Gendt són només alguns dels corredors que han confirmat ja la seva presència a la cursa.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/146161_la100aediciodelavoltacicli-taacatalunyae-viura-en-epublicenarribade-i-ortide--1.htm