logo
Imprimir
05-03-2021 | 12:36hs
•BAIX EMPORDà

Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, commemora el Dia Internacional de la Dona

Estrena del vídeo Les Dones de la Policia Local i continuïtat al projecte 10 dones Il·lustres

La Comissió d'Igualtat de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, commemora la jornada del 8 de març de 2021, Dia internacional de les dones durant tot el mes amb diverses propostes culturals, lúdiques i esportives, adaptades a les mesures de seguretat i de prevenció davant la Covid-19: amb inscripció prèvia, algunes per a grups estables, i d'altres en format virtual, però sempre sota el lema comú Totes sumem i juntes avancem. La principal novetat és l'elaboració i emissió a les xarxes socials municipals de l'audiovisual Les dones de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro on les agents mostern i posen en la valor la seva tasca diària (patrullatge, identificació, controls, atenció a la ciutadania, etc.).

També descata la continuïtat del projecte 10 dones Il·lustres, 10 il·lustradores iniciat ara fa un any, en què una desena d'artistes van retratat, seguint el seu propi estil, adones referents per les seves aportacions en coneixements, reivindicacions o lluites socials; i que es va concretar amb un web específic (www.10dones.com), una exposició de les obres en gran format a les sales d'art de la Masia Bas i a l'espai urbà, i l'edició d'un miler de jocs en format de postal amb les deu il·lustracions acompanyades de les biografies de les protagonistes. La iniciativa, que recentment ha rebut el guardó com a millor iniciativa de comunicació institucional en els XII Premis Carles Rahola de Comunicació Local, s'amplia amb dos nou retrats, aquest cop amb dues dones vinculades a la ciència, en el marc de la campanya No Més Matildes per augmentar les referències de científiques i despertar vocacions entre les nenes i les noies: la biòloga i autora de la teoria endosimbiòtica de les cèl·lules, Lynn Margulis; i la primera afroamericana que va viatjar a l'espai, Mae Jemison; de la mà de les artistes Gemma Quevedo i Carmela Maracas, respectivament.

En l'àmbit creatiu i adreçat als i a les joves des del Casal Júnior impulsen l'elaboració d'un mural reivindicaiut per a la sala d'espera del CAP de Platja d'Aro. Les noies i nois de 1r i 2n d'ESO es poden inscriu en el Taller de cançons feministes, divendres 12 de març (16-19 h) a la Masia Bas de Platja d'Aro a càrrec de Marta Bellvheí, junstament una de les artistes participants en el projecte 10 dones Il·lustres, 10 il·lustradores. En el marc de l'Institut de Secundària Ridaurada, a les estones de pati, s'ofereixen espais de reflexió sobre estudis i patriarcat i per reivindicar els drets i la igualtiat d'oportunitat de les dones; i de la mà de l'artista Joan Turo elaboraran un mural en una de les parets del centre, de caràcter reinvidicatiu, per fomentar la igualtat de gènere.

L'acte reivindicatiu serà dilluns 8 de març (16.30 h) als Jardins de la Masia Bas de Platja d'Aro amb la lectura del manifest de la Diada, amb la participació tant de càrrecs electes de l'Ajuntament com de representants de les associacions Dones de la Vall d'Aro, Emporderats, Culturejant, ETC i ADEM; i tot seguit (17 h) actuació musical amb Pedro Burruezo & Medievalia Camerata i Virginia Joëlle amb l'espectacle Dones al llarg de la història. L'endemà, dimarts 9 de març (16.30 h) a l'Antic Casino de Castell d'Aro projecció i cinefòrum de Figuras ocultas a càrrec de CIMAE dins el programa de dinamització comunitària per a gent gran; i dijous 11 de març (18 h) al Centre Cívic Vivenç Bou de Platja d'Aro videofòrum documental amb la proposta Cuidar entre terres: qui sosté la vida quan les dones migren? coproduït per LaDirecta i CooperAcció. La participació en aquestes tres activitats és amb inscripció prèvia al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d'Aro (T 972 818 341 · W 651823 667 · ccivic@platjadaro.com) i s'aplicaran totes les mesures de seguretat davant la Covid-19.

Darrerament en l'àmbit esportiu se celebra la quarta edició de la Caminada per la Igualtat promoguda conjuntamen pels ajuntaments de Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró; però enguany no en una data determinada, sinó que es convida a tothom a fer aquests recorregut durant el mes de març i publicar-ne fotografies commemoratives a les xarxes socials amb el hastag #caminemperlaigualtat. La Unitat d'Esports de l'Ajuntament organtiza la Cursa de la Dona de 5 km, però en format virtual, del 13 al 28 de març amb una inscripció de 3 euros en favor del Banc d'Aliments, i que també dona l'oportunitat de guanya diversos xecs regals (sorteig: dilluns 29 de març).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/146111_ca-telldaroplatjadaroi-agarocommemoraeldiainternacionaldeladona-1.htm