logo
Imprimir
02-03-2021 | 16:48hs
•LLEIDA

L’Ajuntament de Lleida reclama al Govern la regularització dels treballadors temporers del camp

El ministeri s’ha compromès a permetre que els joves menors no acompanyats que deixen d’estar tutel·lats puguin tenir contractes de treball

El paer en cap, Miquel Pueyo, i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, han mantingut avui una reunió a Madrid amb el Director General de Migracions del ministeri d’ Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Santiago Yerga Cobos, dins de les gestions iniciades des del govern municipal per tal de demanar col·laboració d’altres administracions en la gestió de la campanya de la fruita.

“Demanem una major implicació de les administracions perquè al final la ciutat de Lleida és la que ha d'entomar i gestionar determinats aspectes d'aquest moviment de persones, però no tenim ni les competències ni els recursos per fer-ho. També hem reiterat al director general la nostra demanda, que ja vam fer pública l'any passat, de processos de regularització adreçats a persones que són aquí i porten anys aquí i que no desapareixeran. Però ens ha dit que no tenen prevista cap modificació de la normativa d'estrangeria en aquest sentit”, ha explicat l’alcalde.

En canvi, Yerga sí que s’ha compromès a donar continuïtat a la mesura adoptada l’any passat per tal de permetre que els joves menors d’edat no acompanyats que deixen d’estar tutelats per complir la majoria d’edat puguin optar a tenir un contracte de treball, per evitar així d’enviar-los “a un llimb”.

Es faran més gestions
Pueyo ha remarcat que aquesta visita anirà seguida d'altres reunions i gestions “perquè no ens cansarem d'intentar que totes les administracions comparteixin l'esforç per gestionar adequadament no només la campanya de la fruita sinó tota la mobilitat de persones que es produeix a la regió fruitera de Lleida cada estiu”. A més, l’alcalde ha recordat que la Paeria ja ha posat fil a l’agulla per a bastir un recurs habitacional que servirà per acollir unes 150 persones, tant a l’estiu com a l’hivern, que podria estar llest a finals d’aquest any, de manera que aquest estiu es reforçarà l’allotjament provisional en un pavelló de la Fira.

“Hem de pensar què suposa l’arribada de 40.000 persones a tota la zona de la plana de Lleida. És com si a la ciutat de Barcelona arribessin de cop 120 o 130.000 persones, l’ajuntament no ho podria gestionar. Farem mans i mànigues, tot el possible, com ho fem sempre. Però vull que quedi clar que no és només ajuntament de Lleida qui ho pot resoldre, aquí hi ha de jugar tothom, sector agrari, administració de la Generalitat i de l'Estat i per això som avui aquí. El que no podem fer és mirar amb indiferència un espectacle de pobresa, sofriment i falta d'oportunitats”, ha conclòs Pueyo. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/145948_lajuntamentdelleidareclamaalgovernlaregularitzaciodel-treballador-temporer-delcamp-1.htm