logo
Imprimir
27-02-2021 | 09:34hs
•+ NOTíCIES

Un grup de manifestants talla l’AP-7 a l’altura de Sant Gregori

Els impulsors de l’acció reivindicativa defensen a través de les xarxes socials que “quan ens priven els drets, passem a l’acció”

El cap de setmana s’ha iniciat amb una acció reivindicativa a les comarques gironines. Aquest matí, un grup de manifestants ha tallat l’AP-7 a l’altura de Sant Gregori, en sentit nord, una acció que ha estat reivindicada a través de les xarxes socials per La Forja Jovent Revolucionari i els Sindicats d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a Girona. Mitjançant el seu compte de Twitter, La Forja ha piulat el següent missatge: “El jovent tallem l’AP7 a l’altura de Girona, però animem a totes les organitzacions i entitats independentistes a fer accions de desobediència civil. Catalans, passem a l’ofensiva”. 

En aquest missatge, precisament, el portaveu nacional de l’entitat, David Rigola, ha recordat que ara fa deu dies es va produir l’empresonament del raper Pablo Hasél: “Demanem la seva llibertat immediata”. “El jovent ha dit prou. Ha dit prou a una vida de precarietat i de misèria, a un present i a un futur de misèria. Diem prou a no tenir dret a un habitatge digne o a una feina digna, i per això passem a l’ofensiva. Estem farts de viure en un estat corrupte, a un estat on ens mana una monarquia borbònica hereva del franquisme, a un estat que només entén la via de la repressió, i que mai canviarà”, ha afegit el portaveu. 

En la mateixa línia s’ha pronunciat el SEPC de la Universitat de Girona, que ha piulat el següent missatge: “Quan ens priven de drets passem a l’acció. Mentre hi hagi presos, repressió i no se’ns reconegui el dret a l’autodeterminació no pararem. Catalans, passem a l’acció!”.

Els manifestants, una seixantena, han creuat el peatge i han entrat a la carretera al voltant de quarts de vuit del matí, amb l’objectiu d’ocupar la calçada. Tot seguit, han tallat branques i canyes i han preparat una barricada. Avui, a les dotze del migdia, hi ha prevista una manifestació al centre de Girona per donar suport a Hasél.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/145863_ungrupdemanife-tant-tallalap-7alalturade-antgregori-1.htm