logo
Imprimir
20-02-2021 | 15:04hs
•LA SELVA

Riudellots celebra un Fiporc en línia i amb el cuiner Marc Ribas

El xef i presentador ha preparat dues receptes en directe que s’han pogut seguir a través de TV Girona i les xarxes socials

Riudellots de la Selva ha celebrat aquest matí la seva edició del Fiporc més excepcional. La fira gastronòmica, que enguany ha celebrat la vuitena edició, s’ha adaptat a les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid i s’ha celebrat en format telemàtic, però com sempre amb el porc com a gran i principal protagonista. 

En aquesta edició, a més, s’ha convidat amb el popular xef i presentador Marc Ribas com a convidat especial. Des del Foodlab del municipi, on s’ha celebrat l’acte sense públic tot i que s’ha pogut seguir en directe per TV Girona i les xarxes socials, el cuiner ha preparat un carpaccio de peus de porc i un arròs amb salsitxes, costella i camagrocs. Per tal de poder seguir els passos de les receptes des de casa, prèviament s’han donat a conèixer els ingredients a la població, a qui s’ha animat a compartir els plats resultats a les xarxes socials a través de l’etiqueta #fiporconline21. Entre tots els participants se sortejarà un lot de productes locals. 

A més, la programació d’aquest 2021 també ha inclòs una demostració d’especejament del porc amb l’objectiu d’explicar cada una de les parts que s’aprofiten de l’animal a l’hora d’elaborar carns i embotits. Per acabar, el regidor Josep Santamaria ha elaborat una coca de greixons. El mateix Santamaria, precisament, ha participat en la inauguració del Fiporc d’enguany, un acte que també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Montserrat Roure, així com del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. Durant la seva intervenció, Roura ha destacat la importància del sector carni a Riudellots “com un dels principals motors econòmics del país”, i ha agraït la col·laboració de les empreses patrocinadores i del voluntariat que cada any treballen per fer possible la fira. Per la seva banda, Noguer ha destacat que des de la Diputació “ens complau continuar col·laborant amb Fiporc, una iniciativa que posa en relleu la tasca d’un sector tan essencial com és el del bestiar porcí”, i ha remarcat d’altra banda que aquest any s’ha pogut impulsar “gràcies a l’esforç de l’Ajuntament i de tota la gent que hi participa”.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/145586_riudellot-celebraunfiporcenliniaiambelcuinermarcriba--1.htm