logo
Imprimir
18-02-2021 | 23:15hs
•CATALUNYA NORD

Jordi Vera: “El votant independentista està ‘hipermotivat’, és un votant de pedra picada”

El coordinador de Oui au Pays Catalan lamenta el posicionament de Madrid amb relació a la voluntat independentista del poble català

La perspectiva de la Catalunya del Nord sempre esdevé un bon termòmetre per tal de veure com es troba la situació política i social al Principat. I una bona veu autoritzada per assolir aquest punt de vista és la del coordinador de la formació política catalanista Oui au Pays Catalan (Sí al País Català), Jordi Vera, que valora els resultats electorals del passat 14 de febrer amb una conclusió concisa: la consolidació del sobiranisme. “El votant independentista està ‘hipermotivat’, és un votant de pedra picada. Encara que estigui enfadat amb els partits, està motivat”, detalla Vera, que afegeix que els resultats encara haurien estat més favorables si s’hagués comptabilitzat de manera òptima el vot des de l’estranger: “On s’han perdut molts vots és a l’estranger, molt poca gent ha pogut votar, a fora. Aquest vot és gairebé tot independentista, i ha quedat perdut. Estem parlant de molta gent formada, la majoria són joves que han hagut de marxar perquè no trobaven feina”. 

D’altra banda, Vera també critica el posicionament del govern central, tot i que reconeix que s’erigeix en un actor diferencial a l’hora de fer progressar l’independentisme: “El camí independentista s’ha fet gràcies a Madrid. La intransigència del poder central és una plataforma per als independentistes”. “Què proposa Madrid als catalans que no volen ser espanyols? Què proposen el PSOE o el PP? Res. Per tant, això durarà, perquè l’Estat no accepta que la majoria de catalans, democràticament, siguin independentistes”, augura el protagonista, que agrega: “A Madrid són sords, muts i cecs. El cas de Pablo Hasél el saben des de fa dos mesos i mig, sabien que hauria d’anar a la presó des de fa dos mesos i mig, temps suficient per fer-li un indult”.  

A més, Vera, que lamenta la falta d’ajudes i subvencions que reben les entitats catalanistes de la Catalunya del Nord, considera que existeixen opcions fermes que TV3, la televisió pública catalana, recuperi la delegació a Perpinyà. Un fet, aquest, que dependrà de les competències que es reparteixi el futur govern català, sempre que aquest sigui independentista: “Si la responsabilitat dels mitjans de comunicació és de Junts per Catalunya, crec que sí que obriran una delegació de la televisió pública catalana a Perpinyà. Pel que jo sé, tenen ganes d’aconseguir aquesta competència. Ara poden ser exigents amb conselleries, i aquesta és important”.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/145494_jordiveraelvotantindependenti-tae-tahipermotivate-unvotantdepedrapicada-2.htm