logo
Imprimir
17-02-2021 | 15:35hs
•LA SELVA

El Capità Enciam felicita els ajuntaments de la Selva per la posada en marxa del nou sistema de recollida de residus porta a porta

El mític Capità Enciam, pioner de l'ecologia catalana, col·labora amb la campanya de comunicació del nou sistema de recollida de residus porta a porta a la comarca de la Selva

El Capità Enciam, pioner de l'ecologia catalana als anys noranta, ha dirigit unes paraules de felicitació als ajuntaments de la comarca de la Selva per l'aposta comuna cap al reciclatge cent per cent. El Capità Enciam, per als que sou més joves, va ser un personatge de ficció, creat a mitjans dels anys noranta per a Televisió de Catalunya. Encarnat per Pep Parés, el Capità Enciam protagonitzava episodis curts formats per un o dos esquetxos en els quals conscienciava els telespectadors sobre les utilitats del reciclatge, parodiant amb humor els superherois de cómic. El seu lema era: «Els petits canvis són poderosos.»

L'heroi de l'ecologia catalana als anys noranta dona suport als ajuntaments de la Selva

El mític Capità Enciam apareix per videoconferència enmig d'un vídeo gravat pels alcaldes de Sils, Caldes de Malavella i Hostalric en què valoren els resultats de la primera setmana de posada en funcionament del nou sistema de recollida de residus porta a porta al municipi silenc. En aquest vídeo també hi participa el conseller de Residus de l'ens comarcal, Quim Vivas, que alhora és regidor de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar.

En aquest vídeo, l'alcalde de Sils, Eduard Colomé, es mostra satisfet després de la posada en marxa del nou sistema de recollida de residus i felicita els veïns i veïnes per la seva actitud i el seu compromís davant d'aquesta aposta cap al reciclatge cent per cent. Per la seva banda, el conseller Quim Vivas recorda la implantació d'aquest servei al seu municipi fa gairebé quatre anys, quan es va passar del 41% de reciclatge a més del 90%, essent el rebuig menys d'un 10%. En aquest sentit, Vivas ha afirmat que aquests resultats es van assolir gairebé d'un dia per l'altre, ja que els ciutadans surten molt ben informats de la campanya de comunicació prèvia a la incorporació d'aquest nou servei i al final, tal com ha dit, "la gent té ganes de reciclar i de fer-ho bé". Enmig de la reunió d'aquests alcaldes cau un enciam i, tot seguit, apareix per videoconferència el Capità Enciam. Enmig de la sorpresa dels alcaldes el Capità Enciam felicita els responsables selvatans per la seva aposta pel reciclatge. En la seva intervenció, l'heroi del reciclatge dels anys noranta recorda els seus inicis a TV3, en què la seva aposta pel medi ambient i el reciclatge estaven a les beceroles. Amb tot, reconeix que gràcies a aquell granet de sorra, que ell va iniciar fa més de vint any, el nostre país es va anar solidaritzant dia rere dia pel medi ambient i el reciclatge i ha assolit fites històriques com les de la Selva, on molts dels municipis ja han apostat per la recollida porta a porta.

Acaba la seva intervenció felicitant els alcaldes per la seva aposta amb la seva mítica frase: "Els petits canvis són poderosos", acompanyada per tots els representants municipals.

Seguidament, els presents a la reunió es feliciten per les paraules del Capità Enciam i s'encoratgen a seguir treballant com ho han fet fins ara per assolir uns resultats extraordinaris.

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/145439_elcapitaenciamfelicitael-ajuntament-dela-elvaperlapo-adaenmarxadelnou-i-temaderecollidadere-idu-portaaporta-1.htm