logo
Imprimir
27-01-2021 | 19:28hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú homenatja les víctimes de l'Holocaust amb una encesa d'espelmes

La commemoració contra la intolerància s'ha hagut de celebrar sense públic per la pandèmia

Besalú ha homenatjat aquesta tarda les víctimes de l'Holocaust amb un acte en record a la seva memòria i contra la intolerància. A diferència d'altres anys, a causa de la pandèmia, l'homenatge a la vila garrotxina pel Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust no ha pogut comptar amb públic i s'ha fet en la més estricta intimitat per evitar la propagació del virus.
S'han encès sis espelmes en record de les víctimes i s'ha editat un vídeo, que es pot consultar a les xarxes de l'ajuntament, que recorden el significat de cadascuna de les espelmes, dedicades als sis milions de jueus assassinats durant la Segona Guerra Mundial. La primera recorda els jueus exterminats pels nazis, la segona és pels infants que van perdre la vida a les cambres de gas, la tercera evoca la memòria de les víctimes catalanes i de la resta de l'estat assassinades als camps de concentració, la quarta ret homenatge a tots els col·lectius perseguits pel nacionalsocialisme, la cinquena honora els justos entre les nacions, els homes i les dones que van arriscar la vida per salvar els perseguits i el sisè ciri va dedicat als supervivents de l'Holocaust.
La commemoració es repeteix cada 27 de gener, una data fixada per la UNESCO coincidint amb l'aniversari de l'alliberament del camp de concentració i d'extermini nazi d'Auschwitz-Bikernau l'any 1945 per part de l'exèrcit soviètic. L'efemèride vol recordar les víctimes i llançar un missatge de prevenció dels crims contra la humanitat. Enguany el lema és "Sigues la llum enmig de la foscor".
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/144209_be-aluhomenatjale-victime-delholocau-tambunaence-ade-pelme--2.htm