logo
Imprimir
26-01-2021 | 20:19hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Catorze municipis garrotxins participen en un programa integral de renovació d'habitatges

GarrotxaDomus és un servei gratuït que promou l'eficiència energètica i l'ús de renovables

Catorze municipis garrotxins formen part de GarrotxaDomus, el programa de rehabilitació energètica d'habitatges de la Garrotxa. El Consell Comarcal de la Garrotxa, l'Ajuntament d'Olot, l'Institut Català d'Energia i la Fundació EuroPACE impulsen el desplegament del programa, que vol promoure l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables a les cases oferint un servei gratuït i integral als propietaris. Hi participen Argelaguer, Besalú, Beuda, Castellfollit de la Roca, Mieres, Les Planes d'Hostoles, Les Preses, Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Santa Pau, Vall d'en Bas i Vall de Bianya.

La iniciativa converteix la Garrotxa en comarca pionera en la implantació d'un servei que dona als propietaris un acompanyament tècnic, administratiu i financer personalitzat totalment gratuït com el que ja s'ha implantat a Olot. Dirigit a ciutadans que vulguin millorar el confort de casa seva i reduir la despesa energètica, treballa per afrontar els principals esculls en què es troben els propietaris quan inicien una reforma.

Els aspectes que els usuaris valoren més del programa són l'assessorament personalitzat i que, des del programa, se centralitzin totes les gestions amb professionals, llicències municipals i subvencions que faciliten i simplifiquen molt la reforma.

El programa inclou solucions d'eficiència energètica, energies renovables, accessibilitat i rehabilitació que van adreçades a reduir la factura energètica i millorar el confort de l'habitatge, a la generació d'energies renovables principalment autoconsum fotovoltaic, habitatges intel·ligents (domòtica) i millorar l'accessibilitat i seguretat dels habitatges.

A més, GarrotxaDomus també actua com a oficina energètica per assessorar ciutadans que vulguin conèixer els beneficis de l'eficiència energètica i l'energia renovable, optimitzar la factura energètica o reduir el consum energètic de la llar a través dels hàbits domèstics.

Actualment el programa disposa d'una seixantena de professionals (incloent-hi arquitectes, aparelladors, experts energètics, instal·ladors i constructors) i permet que els propietaris puguin accedir a una àmplia borsa de professionals que han estat validats per garantir la qualitat del servei.

El programa compta amb la col·laboració de l'Institut Català d'Energia, de qui ha rebut una subvenció per començar el desplegament a tot Catalunya començant per la Garrotxa.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/144163_catorzemunicipi-garrotxin-participenenunprogramaintegralderenovaciodhabitatge--1.htm