logo
Imprimir
25-01-2021 | 21:40hs
•POLíTICA

El PDeCat denuncia la manca de propostes 'efectives' de la Generalitat per salvar la temporada de neu al Pirineu Gironí

Dulsat critica la falta de coordinació i planificació del govern català

El cap de llista del PDeCAT a Girona i alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, denuncia la falta de coordinació i planificació per part del Govern de la Generalitat davant les mesures aplicades al Ripollès i la Cerdanya. Dulsat lamenta que no s'han consensuat propostes "efectives" per salvar la temporada de neu.

Des del Pirineu gironí s'han rebut amb sorpresa la proposta de flexibilització de la mobilitat per anar a esquiar del conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, tot just un dia després que el Procicat allargués les restriccions a tot el país.

Dulsat denúncia que "el desgovern d'Aragonès i Borràs no han consensuat, un cop més, propostes efectives per salvar la temporada de neu a la Cerdanya i el Ripollès". En aquest mateix sentit, el presidenciable del PDeCat ha volgut afegir que "darrere la proposta del conseller Tremosa hi veiem únicament uns fins electorals per a les Terres de Lleida i no la d'un conseller de la Generalitat que ha de governar per al conjunt del país".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Campdevànol i número tres de la candidatura, Dolors Costa, ha manifestat el "desconcert" del territori, que demana que calen governants que "no preguin decisions des del punt de vista centralista de Barcelona". "Prenen decisions a batzegades, sense planificar, gestionant de forma deficient i sense comunicar-se amb el territori", segons Costat.

En aquest mateix sentit, alcalde de Puigcerdà i vicepresident del Consell Comarcal de la Cerdanya, Albert Piñeira, afirma que "la Cerdanya i el Ripollès han estat les comarques més castigades de Catalunya". "Venim d'un històric difícil: la temporada de neu del 2020 es va acabar de forma abrupta, hem patit restriccions parcials al llarg de l'any i el tancament del passat 23 de desembre va suposar una afectació important de la campanya de Nadal, a més de patir les restriccions de la mobilitat transfrontereres; quan es tanca una comarca en aquestes dates i sectors claus de la seva economia, en realitat s'està generant una crisi sistèmica global a tot el territori", segons Piñeira.

Finalment, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, ha criticat la falta d'empatia del govern cap als veïns del Pirineu gironí. "No dialoga, ni escolta i no empatitza amb el territori. A les nostres comarques se'ns ha confinat comarcalment sense destinar recursos ni mesures sanitàries, només amb controls policials, i aquesta no és la forma de combatre la pandèmia de la COVID-19", diu Colomer.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/144115_elpdecatdenuncialamancadepropo-te-efective-delageneralitatper-alvarlatemporadadeneualpirineugironi-2.htm