logo
Imprimir
24-01-2021 | 09:17hs
•+ NOTíCIES

Els periodistes celebren un Sant Francesc de Sales adaptat a la pandèmia

Els oficis vinculats a la comunicació festegen avui el dia del seu patró, que té lloc cada 24 de gener des de l’any 1923

Malgrat que el context derivat de la pandèmia de la Covid-19 no permet la celebració d’un acte tradicional, tal com es fa cada 24 de gener, els periodistes i escriptors celebren avui la festa de Sant Francesc de Sales, el seu patró, una diada que es festeja des de fa gairebé un segle: la primera va tenir lloc el 1923.

Ara bé, per què és el patró dels periodistes? Francesc de Sales, nascut el 21 d’agost de 1567, va ser un escriptor que es va caracteritzar per la seva facilitat a l’hora de comunicar-se, un do que desenvolupava amb elegància i, segons la documentació històrica, sense malmetre els sentiments de ningú: escrivia, i orava, amb una delicadesa tan refinada que mai ningú es molestava pel que deia. Per tant, estem parlant d’un personatge històric que quan comunicava no buscava la polèmica, sinó la simple transmissió de coneixements, en aquest cas de l’Evangeli cristià. 

De fet, la seva tasca d’apostolat sacerdotal a la regió calvinista de Chablais, a Suïssa, el va portar amb el temps a ser considerat el primer gran escriptor cristià dels apòstols, un motiu que va empènyer la seva figura, el 1923, a ser nomenada per Roma com a patrona de totes aquelles persones que desenvolupen el seu ofici vinculat a l’àmbit de la comunicació. 

Francesc de Sales va morir el 28 de desembre de 1622 després d’una trajectòria immaculada en la qual es recorda, sobretot, la seva enorme destresa amb l’escriptura. Aquest, de fet, va ser l’únic mitjà que va utilitzar per convertir els calvinistes al cristianisme, el que es considera una de les seves grans proeses juntament amb al seu do per no ferir les sensibilitats de ningú. Una qualitat, aquesta última, que predica poc amb el periodisme actual, que ara més que mai ha de ser capaç de cercar la veritat enmig d’una societat canviant i efervescent. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/144061_el-periodi-te-celebrenun-antfrance-cde-ale-adaptatalapandemia-1.htm