logo
Imprimir
22-01-2021 | 15:15hs
•LLEIDA

CaixaBank, a través del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”, destina més de 558.000 a projectes socials locals de Lleida el 2020

A les Terres de Ponent, s’ha donat suport a 140 projectes de 119 entitats socials amb una aportació global de 558.794 euros. El 80% d’oficines de CaixaBank de Lleida han col·laborat amb alguna iniciativa social del territori

L'entitat financera presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar compta amb la xarxa comercial més gran del sector a Espanya i amb la més gran capil·laritat territorial, ja que és present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000 persones. En 229 municipis, és l'única entitat financera present. Aquesta àmplia distribució permet detectar necessitats socials d'àmbit local, així com conèixer els projectes d'organitzacions i entitats que poden pal·liar aquestes situacions i aconseguir suport econòmic per a ells del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”.

2020: un any marcat per les ajudes per pal·liar els efectes de la Covid-19

El 2020, el 89% de les oficines de CaixaBank repartides a tota Espanya han canalitzat aportacions a projectes en benefici de la societat i les comunitats locals. Mitjançant aquesta col·laboració, prop de 7.000 entitats socials s'han beneficiat l'any passat de les ajudes.

Cal destacar que la majoria de les aportacions ha anat destinada a pal·liar els efectes socioeconòmics provocats per la Covid-19. De forma més concreta, la inversió s'ha dirigit a accions destinades a col·lectius en exclusió social i pobresa; programes destinats a millorar la qualitat de vida de les persones grans, col·lectius amb necessitats especials o malalts; accions vinculades amb la gent gran; així com projectes d'inserció laboral.

Entre les iniciatives secundades, es troben accions de distribució d'aliments, de la mà de menjadors socials, a col·lectius vulnerables; repartiments de material escolar i tecnològic per a la infància en risc d’exclusió, així com la dotació de tablets a residències per a la gent gran.

L’acció social de CaixaBank a Lleida

A Lleida, CaixaBank, a través del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”, ha col·laborat durant 2020 amb 140 projectes de 119 entitats socials locals per un import global de 558.794 euros. 

El 38% del pressupost s’ha destinat a iniciatives en l’àmbit de la malaltia i discapacitat seguides de l’exclusió social (25%) i suport a la gent gran (23%). També s’han recolzat projectes de pobresa infantil i de foment de la inserció laboral. 

Entre les col·laboracions dutes a terme destaquen les col·laboracions al Banc d’Aliments, Arrels Sant Ignasi, Càritas, Creu Roja, Consell Comarcal de La Noguera, Bisbat d’Urgell, Universitat de Lleida, Sedis Basquet, l’AFANOC a Balaguer, l’Associació de Discapacitats Aran, la Parròquia del Carme, l’Associació Alba, Sant Joan de Déu Terres de Lleida, la Manreana o l’Associació Talma, entre altres.

Durant 2020, el 80% de les oficines de la xarxa de CaixaBank a Lleida van col·laborar amb algun projecte social de la província.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

L'Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank, dins del seu model de banca socialment responsable.

A més de la contribució als projectes socials d'àmbit local, l'entitat secunda, a través de la seva Acció Social, el programa de voluntariat corporatiu, amb més de 12.000 participants el 2020 i 120.000 beneficiaris de les seves accions solidàries.

Quant a altres iniciatives clau per al model de banca socialment responsable de CaixaBank, destaca l'activitat en microcrèdits. L'entitat és l'única que ofereix microcrèdits a persones amb garantia personal i sense avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes.

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management han obtingut la màxima qualificació (A+) en els Principis d'Inversió Sostenible que dóna suport a Nacions Unides.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/144030_caixabankatrave-delpre-upo-tceditperlafundaciolacaixade-tiname-de558000aprojecte-ocial-local-delleidael2020-1.htm