logo
Imprimir
21-01-2021 | 19:58hs
•BAIX EMPORDà

Editen 'S'Agaró i l'arquitecte Rafael Masó', una recerca reconeguda amb el premi Jordi Comas

És el sisè volum dels projectes guardonats amb el premi d'investigació local de Castell-Platja d'Aro

L'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró ha presentat el sisè llibre on recull un dels projectes guardonats amb el Premi Jordi Comas de Recerca Local. Es tracta de "S'Agaró i l'arquitecte Rafael Masó: la ciutat-jardí de Castell-Platja d'Aro. Arquitectura, urbanisme i paisatge noucentista al Mediterrani" dels historiadors Sílvia Gómez Bermejo i José Javier Guidi Sánchez, la recerca guanyadora del 2014.

En 140 pàgines que inclouen també un centenar de fotografies, plànols i il·lustracions, el llibre ressegueix els primers anys de S'Agaró com a ciutat-jardí bastida amb un evolucionat estil noucentista entre els anys 20 i 50 del segle passat arran de mar. Gómez Bermejo, llicenciada en Belles Arts, i Guidi Sánchez, especialista en història i arqueologia, analitzen també els aspectes més destacats de l'origen i desenvolupament estilístic, arquitectònic i urbanístic del conjunt residencial projectat per Masó.

A més, aquest volum també presenta tres aportacions per a futurs estudis. El primer, una nova valorització del conjunt històric i paisatgístic de S'Agaró; el segon, un catàleg de cadascun dels edificis o espais dissenyats per Rafael Masó; i finalment, l'estudi contextualitzat d'aquest patrimoni en l'obra del gironí i en l'arquitectura catalana de principis del segle XX.

Aquest volum, com els cinc anteriors publicats, es poden adquirir a la Biblioteca Mercè Rodoreda, a l'Oficina de Turisme de Platja d'Aro i a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Castell d'Aro per 5 euros.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/144009_editen-agaroilarquitecterafaelma-ounarecercareconegudaambelpremijordicoma--1.htm