logo
Imprimir
21-01-2021 | 15:16hs
•EL RIPOLLèS

L'alcalde Jordi Munell defensa un cop més les millores i desdoblament a la R3

Pere Macias, va destacar una inversió de 10 M € de desdoblament de 1500 m a l'estació de Vic direcció Sud, que permetrà guanyar uns minuts en encreuaments i temps d'espera i una millora en eficiència calculada en un 10 %

Aquesta setmana l'alcalde, Jordi Munell, va participar en la trobada virtual de la Comissió tècnica pel desdoblament de la línia R3 Osona – Ripollès. Integrada per tècnics i membres dels òrgans de govern dels ajuntaments de la Xarxa C17 (des del Vallès fins a la Cerdanya). Aquesta comissió treballa activament per reivindicar i pressionar reiteradament per materialitzar les inversions en la infraestructura de la línia i per vetllar perquè les promeses fetes per les administracions superiors siguin una realitat al més aviat possible.

Un dels punts més destacats de la reunió va ser la presentació del Pla d'Inversions en Rodalies que contempla les primeres fases del projecte de desdoblament de l'R3. En aquest sentit el Sr. Pere Macias, coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya, va presentar els detalls del Pla destacant aquells projectes en curs i aquells que es licitaran durant aquest 2021. També va explicar que ara cal començar a treballar i executar els estudis per a les següents fases del Pla previstes del 2025 al 2030. Entre d'altres va fer referència a la licitació de la inversió en control electrònic de la circulació de trens, supressió de passos a nivell, allargament d'estacions... previs a la duplicació de la via en el tram Parets -La Garriga per a efectuar dins el període 2021-2025.

Pere Macias, va destacar una inversió de 10 M € de desdoblament de 1500 m a l'estació de Vic direcció Sud, que permetrà guanyar uns minuts en encreuaments i temps d'espera i una millora en eficiència calculada en un 10 %. Tanmateix també va ressaltar la part del projecte d'inversions en el tram Vic-Ripoll-Puigcerdà d'uns 50 M € fins al 2025 en el qual s'inclou la millora de radis, ferms de ponts, túnels, trinxeres..., per guanyar fiabilitat i seguretat sobretot quan hi ha inclemències meteorològiques.

En el transcurs de la reunió, l'alcalde Munell, va demanar la confirmació del termini de finalització de les obres en curs al túnel de Toses, exigint que en el mateix moment, es garanteixi la connexió internacional a la Tour de Carol amb Toulouse i París. L'alcalde de Ripoll, també va manifestar la preocupació de les persones usuàries pel que fa a l'accessibilitat a les andanes o als mateixos trens, sobretot pel que fa a persones grans i amb problemes de mobilitat a les principals estacions de Ripoll, Vic, Plaça Catalunya, entre d'altres. Per últim, Munell, va reiterar un cop més, la necessitat de redotar la base de manteniment ADIF de Ripoll, que ha perdut efectius personals fins a la meitat en els darrers anys; quan precisament el tram nord d de la línia és el que requereix un manteniment més proper i més immediat per a preveure i resoldre incidències.

La Xarxa C17 és un projecte unitari comarcal que alia sota un mateix objectiu de desenvolupament social i econòmic del territori travessat per aquesta via estructural a diverses institucions i associacions; la Comissió Tècnica pel desdoblament de l'R3 Osona-Ripoll, treballa específicament amb els ajuntaments, els consells comarcals, les organitzacions empresarials i les agrupacions d'usuaris com "Perquè no ens fotin el tren" pel seguiment de la millora de la línia.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/143986_lalcaldejordimunelldefen-auncopme-le-millore-ide-doblamentalar3-1.htm