logo
Imprimir
21-01-2021 | 15:05hs
•LA SELVA

Tossa compleix el 'Vot del Poble'

L'Ajuntament agraeix el comportament de la població i demana que avui continui el "sacrifici" de quedar-se a casa

El Pare Pelegrí 2021, Jaume Gotarra Baltrons, de 54 anys, ha complert el "Vot del Poble".

Des de l'Ajuntament es vol agrair el comportament de la població durant la jornada d'ahir, que va permetre que es realitzés la Missa del Cantar amb només un 30% d'aforament a l'església amb accés amb cita prèvia i amb totes les mesures sanitàries corresponents (presa de temperatura, rentat de mans, distància de seguretat i mascareta), i també el pelegrinatge durant tota la jornada amb només sis persones amb mascareta, guardant la distància de seguretat i sense més acompanyants ni espectadors durant el trajecte.

En aquest sentit, l'alcaldessa Imma Colom ha demanat que durant tota la jornada d'avui continui aquesta exigència. "Sabem la importància que té la promesa pels veïns de Tossa i com ens agermana i sensibilitza i, per això, s'ha portat a terme amb les mesures sanitàries necessàries i amb el sacrifici que ha comportat per a tothom. Però avui tampoc hi haurà processons i tan sols es certificarà el compliment del vot que el poble realitza des de fa més de 500 anys. És molt important que la població es quedi a casa i no vagi a rebre el Pare Pelegrí a la seva arribada", ha afirmat.

El síndic del Pelegrí, Joan Antoni Hervías, conclou que "la tradició neix d'una pandèmia del segle XV. En aquesta ocasió el compliment del "Vot del Poble" era més important que mai" i afegeix que "han passat generacions i sempre, tant en plena guerra com amb pluja, vent i neu, s'ha complert el vot".

Cal recordar que la tradició diu que en plena devastació provocada per la pesta negra, Sant Sebastià va deslliurar els tossencs de la pandèmia. Com a mostra de gratitud, el poble va prometre que cada 20 de gener es faria un pelegrinatge fins a la capella més propera dedicada a Sant Sebastià, que està ubicada a Santa Coloma, a 40 kms. de distància.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/143983_to-acompleixelvotdelpoble-2.htm