logo
Imprimir
18-01-2021 | 14:27hs
•+ NOTíCIES

El grup GN arriba a Andalusia amb l’obertura de dos digitals

Sevilla Noticias, ja operatiu, i Andalucía Noticias, disponible en el transcurs d’aquesta setmana, són les dues darreres capçaleres digitals del grup

El grup de comunicació GN, que compta amb capçaleres com el portal GironaNotícies.com, amplia la seva cobertura informativa amb l’arribada a Andalusia, on estarà present amb l’obertura de dos digitals: Sevilla Noticias, que ja està en línia, i Andalucía Noticias, que estarà operatiu en el transcurs d’aquesta setmana. L’objectiu del grup, que reforçarà i ampliarà les seccions dels dos espais les pròximes setmanes, és brindar informació de rellevància relativa al territori andalús i a la seva capital, Sevilla, així com notícies més específiques de la zona. 

Amb relació a Sevilla Noticias, concretament, esdevé un portal centrat en la informació sobre periodisme digital, política i tecnologia. “Dins del nostre projecte es desenvolupen formats audiovisuals i reportatges culturals d’interès general”, indiquen des de GN, que afegeixen: “Apostem pel desenvolupament de les infraestructures de telecomunicacions i la immediatesa en les informacions de proximitat”. “Sevilla Noticias també ofereix la possibilitat de poder fer pràctiques als estudiants de Periodisme i a periodistes en situació d’atur, així com a altres professionals del món de la ràdio i la televisió”, conclou el grup.

Amb aquestes dues obertures, GN ja compta amb una desena de capçaleres, i la intenció del grup és continuar creixent arreu del territori espanyol amb l’arribada de nous mitjans digitals a diverses comunitats. El director del grup és Xavi Palomino, qui compta amb més de 30 anys dedicat al món de la comunicació. 

Una “fita” en temps de pandèmia

L’obertura de mitjans de comunicació en plena pandèmia de la Covid és ben valorada pels professionals del sector. Un d’ells, el director i editor de El Mundo Financiero i president de l’Associació Europea d’Economia i Competitivitat, José Luis Barceló, opina que l’aparició dels dos mitjans virtuals esdevé una “fita”. “És una fita més en el desenvolupament de nous mitjans de comunicació, de mitjans digitals, que estan a l’alça. Amb això, el grup GN demostra que encerta en aquest esquema de mitjans de comunicació, i ho fa a través d’un model que contribueix al fet que es mantingui aquest esperit de llibertat d’expressió que tots requerim en un món cada vegada més globalitzat”.

Informació local

Els orígens del Grup GN sempre han estat vinculats amb la informació de proximitat. Un bon exemple d’això és el portal GironaNotícies, la seva capçalera de referència, que durant el 2020 va continuar la seva evolució i va rebre un total de 9 milions de visites. Recentment, el mitjà ha ampliat la seva zona d’influència i s’ha erigit en una veu informativa rellevant arreu de la Catalunya del Nord, amb la capital Perpinyà com a centre neuràlgic. 

Més enllà dels lectors i lectores de la demarcació gironina, el portal també ha anat creixent en difusió a altres territoris, de tal manera que la seva influència també ha arribat arreu de l’estat espanyol i, més recentment, a l’estranger. A part dels lectors, a la resta de països també hi ha aconseguit establir una cartera de clients cada vegada més creixent i plural: des del Regne Unit o França fins a Alemanya o Suècia. Aquest apogeu particular es deu, sobretot, a l’especialització de GironaNotícies com a empresa creadora de posts patrocinats, una eina de posicionament web que es treballa amb detall i deteniment amb l’objectiu de potenciar els productes o serveis de les empreses o entitats que ho demanen.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/143851_elgrupgnarribaaandalu-iaambloberturadedo-digital--2.htm